Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Χίο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η μεγάλη φωτιά συνεχίζει να καίει τα πάντα στο πέρασμά της και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία, γύρω στη 13.30 το μεσημέρι, σε δασική έκταση του Αγίου Σπυρίδωνα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική το μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται λίγα μόνο χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης της Χίου, σε δύσβατη περιοχή, γεγονός που δυσχαιρένει τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Οι φλόγες βρέθηκαν σε απόσταση 500 μέτρων από τα πρώτα σπίτια και οι άνεμοι έσπρωχναν τη φωτιά προς αυτά με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν άμεσα 3-4 αγροικίες. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των πυροσβεστών και των κατοίκων της περιοχής απομακρύνθηκαν οι φλόγες από το σημείο.

Το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς ήταν λίγα μέτρα από τον περιφερειακό δρόμο της πόλης της Χίου απ’ όπου και ξεκινάει η κατοικημένη περιοχή. Εκεί στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από τις τοπικές αρχές αλλά και την πυροσβεστική προκειμένου η φωτιά να μην περάσει το δρόμο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χίου, κο Μαρτάκη. Όπως δήλωσε στο NewsIt ο κος Μαρτάκης ο κίνδυνος έχει απομακρυνθεί από το συγκεκριμένο σημείο.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε