Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Έκλεισε ο ΧΥΤΑ του Σκοπού – Αυξάνονται τα σκουπίδια στους δρόμους του νησιού!

Ζάκυνθος: Έκλεισε ο ΧΥΤΑ του Σκοπού – Αυξάνονται τα σκουπίδια στους δρόμους του νησιού!

Μετά το πέρας της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, ο ΧΥΤΑ του Σκοπού στη Ζάκυνθο έκλεισε, από κάτοικους της περιοχής του Καλαμακίου. Θυμίζουμε ότι ο ΧΥΤΑ του Σκοπού…

είχε μείνει κλειστός από το περασμένο Νοέμβριο έως και τον Απρίλιο και πάλι από τους κατοίκους της περιοχής, καθώς όπως δήλωναν, δεν χωρούσαν άλλα απορρίμματα στο χώρο και υπήρχε σημαντικός κίνδυνος μόλυνσης της θαλάσσιας περιοχής του κόλπου του Λαγανά.

Τον Απρίλιο και αφού η δημοτική αρχή παρείχε διαβεβαιώσεις για οριστική λύση στο θέμα των απορριμμάτων, ο ΧΥΤΑ άνοιξε ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα με τις τουριστικές εταιρίες και τους χιλιάδες τουρίστες του νησιού από τους τεράστιους όγκους σκουπιδιών στους δρόμους. Αυτή τη στιγμή γίνεται αποκομιδή μόνο από το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου και από τα σχολεία του νησιού.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί από την επιτροπή παραλαβής του Δήμου Ζακύνθου, η απόφαση για τον εξοπλισμό του χώρου που βρίσκεται στη θέση Λίβας στο Καταστάρι και που θα αποτελέσει την εναλλακτική λύση . Οι διαδικασίες ελέγχου του εξοπλισμού αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα. Σε περίπτωση θετικής έκθεσης της επιτροπής θα αρχίσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις