Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Ψαλίδι στις αποδοχές εργαζομένων δημοτικής επιχείρησης!

Την περικοπή δύο επιδομάτων των εργαζομένων στην Δημοτική Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΖ), αποφάσισε χθες το βράδυ το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας…

στα πλαίσια της εφαρμογής μέτρων εξορθολογισμού των δαπανών και επικαλούμενο την γνωμοδότηση του νομικού και συμβούλου της ΚΕΔΚΕ, Πάνου Ζυγούρη.

Από την εξέλιξη αυτή προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις από τους περίπου 20 εργαζόμενους που παρευρέθηκαν χθες το βράδυ στην αίθουσα του δημαρχείου.

Ο πρόεδρος, από την πλευρά της διοίκησης, επικαλέστηκε τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης που δεν της επιτρέπουν να είναι βιώσιμη. Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι τα χρήματα που εισπράττονται από τους λογαριασμούς των καταναλωτών δεν επαρκούν για τις ανάγκες μισθοδοσίας του προσωπικού.

«Από 1η Ιανουαρίου έως και 15 Μαΐου εισπράξαμε 450 χιλιάδες ευρώ και το κόστος μισθοδοσίας είναι 550 χιλιάδες ευρώ. Επιπλέον θα προστεθούν άλλοι 31 εργαζόμενοι που έρχονται από την Επιχείρηση Καθαριότητας και τα λειτουργικά της ΔΕΗ που αυξάνονται» δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Αβράμης, ο οποίος απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους τους είπε ότι οι ίδιοι ζήτησαν να γίνει έλεγχος στις συμβάσεις και τους μισθούς όλων των υπαλλήλων, προφανώς γιατί είχαν εντοπιστεί προβλήματα άνισης μεταχείρισης.

Περικοπές έγιναν στο επίδομα ειδικής αμοιβής που είναι 176 ευρώ το μήνα και στα έξοδα κίνησης των εργαζομένων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε