Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Ζάκυνθος: ”Το all inclusive μας έχει στραγγαλίσει”!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δίωρη συμβολική διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου πραγματοποίησαν, από τις 12.00 έως τις 14.00, 150 έμποροι, εστιάτορες και ιδιοκτήτες μπαρ από το Τσιλιβί και τη γύρω περιοχή, γιατί όπως υποστηρίζουν η ανεξέλεγκτη πολιτική του all inclusive που εφαρμόζεται στο νησί τους, στραγγαλίζει τις επιχειρήσεις τους…

Οι συγκεντρωμένοι μοίρασαν στους τουρίστες φυλλάδια που τους καλωσορίζουν στη Ζάκυνθο, αλλά παράλληλα τους επισημαίνουν ότι είναι καλύτερο οι ίδιοι να φτιάχνουν το δικό τους πρόγραμμα διακοπών και όχι να κλείνονται στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Ο Θοδωρής Πομόνης, μέλος της επιτροπής κινητοποιήσεων για τον τουρισμό στην περιοχή του Τσιλιβί και μέλος στο Δ.Σ. του επιμελητήριου Ζακύνθου, είπε ότι η διαμαρτυρία είχε στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών, ότι δηλαδή για να γνωρίσουν την Ελλάδα πρέπει να βγουν από το ξενοδοχείο.

Ο κ. Πομόνης επεσήμανε ότι οι επιχειρηματίες στην περιοχή είναι σε απόγνωση, καθώς ο τζίρος τους έχει μειωθεί κατά 50% σε σχέση με πέρυσι, γιατί οι τουρίστες με τα φτηνά πακέτα κινούνται στις ξενοδοχειακές μονάδες. Εκείνο που ζητούν, όπως υποστήριξε, είναι ο κάθε ξενοδόχος να δίνει το πακέτο “all inclusive” σε ποσοστό μέχρι 30% των πελατών, προκειμένου οι υπόλοιποι να βγουν για φαγητό και ποτό στην περιοχή, ώστε να μην κλείσουν επιχειρήσεις δεκαετιών.

Επίσης, κατήγγειλε ότι σε ορισμένα ξενοδοχεία, κατά την άφιξη των πελατών, στο χώρο της υποδοχής τους γίνεται φτηνή οικονομική πρόταση-προσφορά πακέτου διατροφής και διασκέδασης, πολιτική επιζήμια για τους μικρούς επιχειρηματίες της γύρω περιοχής.

Οι επιχειρηματίες ανανέωσαν το ραντεβού διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο Ζακύνθου για την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 12.00.

Ωστόσο, με σημαντική αύξηση των αφίξεων από τη Ρωσία, τη Νορβηγία και τη Γερμανία να ακολουθεί έκλεισε η τουριστική κίνηση για το Μάιο στη Ζάκυνθο, η οποία όμως στο σύνολό της παρουσιάζεται στα ίδια επίπεδα με το 2010, καθώς μόλις 46 επισκέπτες περισσότεροι από πέρυσι επέλεξαν το νησί για τις διακοπές τους.

Συγκεκριμένα, με ναυλωμένες πτήσεις (τσάρτερ) έφτασαν στη Ζάκυνθο το μήνα Μάιο 50.903 τουρίστες, ενώ πέρυσι 50.857. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το αεροδρόμιο της Ζακύνθου, η αύξηση από τη Ρωσία μεταφράζεται σε 146,05%, από τη Νορβηγία σε 115,45% και από τη Γερμανία σε 21,81% σε σχέση με την περσινή τουριστική περίοδο.

   

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε