Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η ιστορική πολη της… Αθήνας! Μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ…

Η ιστορική πολη της… Αθήνας! Μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ…

Έχεις σκεφτεί ποτέ πόση ομορφιά μπορεί να κρύβει η ελληνική πρωτεύουσα; Όσο κι αν την… “καταριόμαστε” όλοι γνωρίζουμε πως είναι μια από τις ιστορικότερες πόλεις στον κόσμο.

Γεμάτη ζωή, λουσμένη στον ήλιο και με μυστικά σημεία που την κάνουν μοναδική.

Κι επειδή η άνοιξη είναι η καταλληλότερη εποχή για να την επισκεφθεί κανείς, ετοιμάσαμε έναν οδηγό που θα οδηγήσει τα βήματά σου στα πιο γραφικά και όμορφα σοκάκια της πόλης, αλλά και τα καλύτερα στέκια της…

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Μπορεί να σου φαίνεται σαν κομμάτι από τη σχολική σου ιστορία, όμως είναι σίγουρο πως πολλοί δεν έχουμε ακόμη επισκεφθεί όλα εκείνα τα όμορφα και… ιστορικά μέρη της πόλης.

– Πότε ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκες στον ιερό βράχο της Ακρόπολης; Ξεκίνα νωρίς για να προλάβεις το μνημείο ανοικτό για το κοινό. Περπάτησε στα σοκάκια που έβγαλε τους περίφημους λόγους του ο Περικλής από το Ερέχθειο, το Ναό της Αθηνάς Νίκης και τα Προπύλαια, μέχρι το Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού, το Ασκληπιείο και άλλα μνημεία. Κάθησε στον βράχο ακριβώς κάτω από τον Παρθενώνα και πάρε μια ιδέα από όλη την πόλη, με θέα το πιάτο! Κατεβαίνοντας στους πρόποδες η βόλτα στους αέρηδες, την αρχαία αγορά και τη Ρωμαϊκή αγορά θα σου δώσει μια πλήρη εικόνα της ομορφιάς που κρύβεται στην καρδιά της Αθήνας.

– Ανάβαση στο Λυκαβητό! Ο απέναντι λόφος του Λυκαβητού κρύβει ακόμη ένα όμορφο μέρος με υπέροχη θέα. Ξεκίνησε απογευματάκι για να προλάβεις το ηλιοβασίλεμα με καλή παρέα και άνετα παπούτσια.

– Η Διονυσίου Αρεοπαγίτου είναι τέλος ένας καταπληκτικός περίπατος που θα σε οδηγήσει στο Θησείο και στα καλοφτιαγμένα καφέ όπου μπορείς να πιεις τον καφέ σου μπροστά στο ναό του Ηφαίστου και με θέα την Ακρόπολη.

ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η Αθήνα έχει δεκάδες ενδιαφέρονται μουσεία που θα καλύψουν και τον πιο απαιτητικό. Φυσικά το Νέο και εντυπωσιακό Μουσείο της Ακρόπολης που αποκαλύπτει την ιστορία και το μεγαλείο του ναού του Παρθενώνα και των γύρω κτισμάτων.

Αν είσαι θαυμαστής του αρχαίου πολιτισμού, πρέπει αμέσως να επισκεφθείς και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με δεκάδες ανεκτίμητης αξίας εκθέματα. Άλλα μουσεία από την μακρά ιστορία της πόλης είναι το Ναυτικό, το Πολεμικό, το Βυζαντινής Τέχνης, το Λαογραφικό, το Νομισματικό, το μουσείο Μπενάκη, το Επιγραφικό, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, αλλά και την Εθνική Πινακοθήκη.

ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Η Αθήνα είναι ίσως η πιο ζωντανή πολή της Ευρώπης. Μια πρωτεύουσα που δεν κοιμάται ποτέ και μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό. Τα στέκια της Αθήνας είναι αμέτρητα… Από το πολύβουο Γκάζι, την περιοχή γύρω από την Πλατεία Καρύτση, τα alternative Εξάρχεια, το Κολωνάκι, τα Πετράλωνα και το Θησείο, αλλά και τα μικρά γραφικά μαγαζάκια στου Ψυρρή. Διάλεξε την περιοχή και απλά μπες στο καφέ, ουζερί, bar που σου κάνει “κλικ”!

ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΥΣ
Δεν έχει περάσει τουρίστας από την Αθήνα και να μην σαγηνευτεί από το ελληνικό φαγητό. Είτε αυτό είναι το κλασικό – λίγο τουριστικό – στις ταβέρνες της Πλάκας, είτε ακόμη και απλά και μόνο ένα σουβλάκι με πίτα! Πριν επιλέξεις που θα φας, απλά αποφάσισε το… στιλ και το είδος! Άλλωστε η Αθήνα έχει δεκάδες εστιατόρια και καλύπτει όλο το φάσμα της ελληνικής και διεθνούς κουζίνας.

Αλάτσι – Gourmet επίγευση σε μια βάση παραδοσιακή και ακραιφνώς κρητική! Δοκίμασε το σε πιο… ρομαντικές περιστάσεις!

Σχολαρχείο – Στην Πλάκα, κάτω από την Ακρόπολη το Σχολαρχείο έχει δει διθυράμβους να γράφονται σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς. Είναι πολύ ενδιαφέρον ο τρόπος που σερβίρεται το φαγητό. Ο κατάλογος δεν είναι γραμμένος, αλλά περιφέρεται σε ένα δίσκο με όλα τα φαγητά, από τα οποία διαλέγεις 10 διαφορετικά για το τραπέζι σου! Ιδανικό για παρέα και κρασάκι…

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε