Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Εδιμβούργο! Ταξίδι στην πρωτεύουσα των ιπποτών

Εδιμβούργο! Ταξίδι στην πρωτεύουσα των ιπποτών

Ένα τέτοιο ταξίδι θα σε κάνει να πιστέψεις πως άλλαξες ήπειρο. Ίσως ακόμη και εποχή… τα επιβλητικά σκωτσέζικα highlands θα σε κάνουν να αισθανθείς πως συμμετέχεις στον πόλεμο των Σκωτσέζων στο πλευρό του Braveheart.

Ο καιρός της πρωτεύουσας της Σκωτίας δεν είναι και ο πιο έμπιστος! Συχνά η ηλιόλουστη μέρα αλλάζει σε κλάσματα του δευτερολέπτου και ξεσπούν βροχές και καταιγίδες. Όμως το τοπίο είναι τόσο επιβλητικό που ακόμη και με βροχή θα το… απολαύσεις.

Το παγκοσμίου φήμης κάστρο του Εδιμβούργου, συμβολίζει την ιστορία του Σκωτσέζικου έθνους. Το παλάτι του Holyroodhouse που είναι η βασιλική κατοικία και φιλοξενεί και την βασιλική πινακοθήκη.

Κάνε μια βόλτα από τον Καθεδρικό του St Giles, μια από τις ιστορικές εκκλησίες του Εδιμβούργου.

ΜΟΥΣΕΙΑ
Το National Museum of Scotland – όπου βρίσκονται εκθέματα δεινοσαύρων – το The Writers’ Museum και το Museum on the Mound είναι μερικά από τα μουσεία που θα επισκεφθείς εντελώς δωρεάν. Το Museum of Scotland και το Royal Museum. Το Βασιλικό Μουσείο επικεντρώνεται κυρίως σε διεθνή μνημεία, ενώ το Μουσείο Της Σκοτίας έχει ως επίκεντρο την ιστορία της ίδιας της χώρας.

Η Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας που φιλοξενεί αριστουργήματα διάσημων Σκοτσέζων καλλιτεχνών, αλλά και Βρετανών και Ευρωπαίων από τον 15ο ως τον 18ο αιώνα.

The Scottish National Gallery of Modern Art που λειτουργεί από το 1960 και φιλοξενεί πίνακες που χρονολογούνται στα 1890 και έπειτα.

The Scottish National Portrait Gallery με ιστορικά πορτραίτα.

The Dean Gallery, που φιλοξενεί μια βιβλιοθήκη τέχνης και μερικά σύγρονα εκθέματα.

Smart Tip: Αναζήτησε το ειδικό λεωφορείο που συνδέει όλα τα μουσεία της πόλης. Αναχωρεί από το Mount κάθε 45 λεπτά και λειτουργεί από τις 10:45π.μ. μέχρι τις 4:45 μ.μ.

ΦΑΓΗΤΟ
Η παραδοσιακή κουζίνα της Σκωτίας είναι ιδιαίτερη. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα εξερευνήσεις τις γαστρονομικές σου επιλογές, με γεύσεις που δεν θυμίζουν σε τίποτα τα ελληνικά πιάτα.

Haggis – Το πιο διάσημο ίσως πιάτο της Σκωτίας ονομάζεται Haggis. Όλοι συμφωνούν πως πρόκειται για έναν συνδυασμό γεύσεων που είτε θα λατρέψεις, είτε θα μισήσεις. Ψιλοκομμένα αρνίσια εντόσθια, αναμεμειγμένα με καβουρδισμένη βρώμη και δημητριακά σιγορβασμένα για πολλές ώρες.

Περιήγηση στην επιβλητική σκωτσέζικη έξοχη

Μόλις λίγη ώρα έξω από την πόλη του Εδιμβούργου – η οποία άλλωστε έχει πάρα πολλά σημεία φυσικής ομορφιάς – θα μπορέσεις να επισκεφθείς μια σειρά από εθνικά φυσικά πάρκα. Είτε για χαλαρό περπάτημα, είτε για πιο έντονες δραστηριότητες όπως canoe, ιππασία κτλ. Εντυπωσιακή είναι επίσης η πανίδα της περιοχής με Ταράνδους, αλεπούδες, βίδρες κτλ.

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε