Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ένα ιστορικό ταξίδι στη Λεμεσό…

Ένα ιστορικό ταξίδι στη Λεμεσό…

Ταξίδι στην Κύπρο! Το νησί της Αφροδίτης κρύβει χιλιάδες αρχαιολογικούς χώρους, όμορφα φυσικά τοπία και μεσαιωνικά κάστρα.

 Η Λεμεσός είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του νησιού και το μεγαλύτερο λιμάνι του.

Ο καιρός στην Κύπρο δεν έχει μεγάλες διαφορές από την Ελλάδα. Για την ακρίβεια είναι λίγο πιο γλυκός και ήπιος ο χειμώνας, πράγμα που θα σε βοηθήσει να απολαύσεις το νησί. 

Τι να επισκεφτείς;
Η παλιά πόλη της Λεμεσού είναι η καρδιά της πόλης με τους στενούς δρόμους της και τα γραφικά παλιά τις κτίρια να οδηγούν μέχρι το παλιό ψαρολίμανο. Ιδανικό για βόλτα και περιπάτους στα καντούνια.

Κατάληξε στο μεσαιωνικό κάστρο της Λεμεσού, το οποίο σήμερα στεγάζει το Κυπριακό Μεσαιωνικό Μουσείο.

Αν λατρεύεις τα αρχαιολογικά ευρήματα, κάνε μια βόλτα και από το Αρχαιολογικό Μουσείου Λεμεσού.

Λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της πόλης θα μπορέσεις να βρεις το Μεσαιωνικό Κάστρο Κολοσίου, το Λουτρά της Αμαθούντος, αλλά και όλη την κοιλάδα του Κούριου, με την προϊστορική, αρχαιολογική και μεσαιωνική ιστορία. Επίσης αξίζει να επισκεφτείς το Ιερό του Απόλλωνα Υλάτη και την κεντρική Αγορά της Λεμεσού.

Το Δημοτικό μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το Κυπριακό Οινομουσείο, και το Αρχαιολογικό μουσείο Λεμεσού είναι μερικοί από τους χώρους που θα σας ταξιδέψουν στη αρχαία ζωή και ιστορία της πόλης.

Η κοιλάδα του ποταμού Κούρη γνωστή στην Αρχαιολογική τοπογραφία ως περιοχή Κουρίου είναι μία από τις πλουσιότερες αρχαιολογικά θέσεις σε ολόκληρο το νησί

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ


Το Λεμεσιανό Καρναβάλι τον Φεβρουάριο με την παρέλαση αρμάτων και μεταμφιεσμένων με φανταχτερές στολές είναι σήμα κατατεθέν για την πόλη και κατοίκους της. Οι Λεμεσιανοί γνωστοί για την διασκέδαση και την φιλοξενία έχουν καταφέρει να κερδίσουν στον τομέα διασκέδασης και να προσελκύουν ολόχρονα επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν στους ξέφρενους ρυθμούς της νυκτερινής Λεμεσού.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Αν λατρεύεις τα extreme sports λίγο έξω από τη Λεμεσό θα βρεις ένα πλήρες συγκρότημα Paint Ball, Go-Karting και Off Road Buggy για να διασκεδάσεις με την ψυχή σου, όσο τα παιδιά παίζουν στον ειδικό χώρο αναψυχής για τους μικρούς φίλους.

ΦΑΓΗΤΟ
Η Κύπρος έχεις δεκάδες παραδοσιακά φαγητά, που μπορεί να πλησιάζουν στην ελληνική κουζίνα, έχουν όμως τις δικές τους γεύσεις. Αν λοιπόν βρεθείς σε κάποιο από τα παραδοσιακά εστιατόρια παράγγειλε Αφέλια ή Κολοκάσι!

Food Tour: Για να μην χάσεις όμως τίποτα από τις γαστριμαργικές δημιουργίες της πόλεις, αναζήτησε τα περίφημα Food Tours. Ένα ξεναγός θα σε συναντήσει στο κέντρο της πόλης, με ένα πλήρες πρόγραμμα που θα σε συστήσει στις παραδοσιακές μαγειρικές λιχουδιές της πόλης, μακριά από τουριστικά στέκια. Μια τρίωρη περιπλάνηση με τα πόδια, συνοδεία καλού τοπικού κρασιού, ούζου και ζιβανίας. Μάθε περισσότερα εδώ

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε