Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Μαδέιρα! Η πύλη της Ευρώπης σε καλεί να την ανακαλύψεις…

Μαδέιρα! Η πύλη της Ευρώπης σε καλεί να την ανακαλύψεις…

Ένα νησί στη μέση του Ατλαντικού… Υπέροχα φαγητά, απίστευτα cocktails και μια βλάστηση που θα μπορούσε να σε κάνει να αναβιώσεις την “Γαλάζια λίμνη”!

Εξωτικά φρούτα, αλλά και αμέτρητα στρέμματα αμπελώνα, λουλούδια και εξωπραγματικά χρώματα να καλύπτουν τον ορίζοντα. Ένα νησί στο οποίο έχει πάντα καλοκαίρι.

Η Μαδέιρα είναι ένα νησί που έχει μόνιμα υπέροχο καιρό με μέση θερμοκρασία 25 βαθμούς. Ζεστός καιρός χωρίς υπερβολική ζέστη… Τι καλύτερο; Το νησάκι της Μαδέιρα βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό και προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες.

Η γραφική πόλη της Φουντσάλ. Στην νότια ακτή του νησιού περιτρυγιρισμένη από καταπράσινα βουνά, έχει χτιστεί σε με ένα φυσικά αμφιθεατρικό τρόπο που κοιτάζει τον Ατλαντικό Ωκεανό. Το παλιό κέντρο με τα σοκάκια και τα γραφικά καφέ, τα bar ή τα εστιατόρια θα σε συναρπάσει. Τα παραδοσιακά φαγητά όπως «epsetada», «espada», «bife de atum», αλλά και τα θαλασσινά που προσφέρει σε αφθονία ο ωκεανός θα πρέπει να είναι πρώτα στις επιλογές σου. Η επίσκεψή σου θα πρέπει να περιλαμβάνει το Καθεδρικό Ναό, το Θέατρο και το επιβλητικό δημαρχείο. Δυτικά της πόλης βρίσκεται το Καζίνο, αλλά και τα ξενοδοχεία που συνήθως φιλοξενούν τους τουρίστες του νησιού.

Επίσκεψη στον Ιστορικό Βοτανικό Κήπο. Στα προάστια της πόλης, βόρεια της Φουντσάλ ένας περίπατος θα σου αποκαλύψει δεκάδες εξωτικαά φυτά και δένδρα που προστατεύονται στον κήπο. Χρησιμοποίησε το τελεφερίκ για να ανέβεις στον Βοτανικό από την παλιά πόλη.

Σημαντικά επίσης αξιοθέατα του νησιού είναι το γραφικό ψαροχώρι Camara de Lobos, το Porto Moniz με τις απόκρημνες πλαγιές πάνω στη θάλασσα, η Santana με τα χαρακτηριστικά σπίτια, το και το υπέροχο Monte.

Εκδηλώσεις μέσα στο καλοκαίρι
Μέσα στον Ιούνιο γίνεται ένα διασκεδαστικό φεστιβάλ στο μικρό νησάκι του Porto Santo, ακριβώς απέναντι από την Μαδέιρα. Συμβολίζει την αρχή του καλοκαιριού με τοπικά φαγητά, κρασί και έναν ουρανό φωτεινό από τα βεγγαλικά.

Εκεί στις αρχές του Ιουλίου, το νησί της Μαδέιρα κατακλύζεται από μουσική Jazz σε ένα φεστιβάλ που προσελκύει την jazz στις ρίζες της. Κάθε χρόνο το σαξόφωνο αντηχεί στο πάρκο της Αγίας Καταρίνας στην πόλη του Φουντσάλ.

Πριν φύγετε από τη Μαδέρα μην παραλείψετε να πάρετε μαζί σας ένα μπουκάλι κρασί, να σας κρατάει ζωντανή την γλυκιά ανάμνηση του μικρού αυτού Παραδείσου.

Οι φίλοι της πεζοπορίας μπορούν να αφεθούν στην αναζήτηση των ατέλειωτων μονοπατιών μέσα στη φύση. Να αναρριχηθούν στα βουνά και να απολαύσουν από το «Μπελβεντέρ» την όμορφη θέα του νησιού. Η Μαδέρα έχει μια ατέλειωτη εναλλαγή βουνών και κοιλάδων με πολλά μικρά ρυάκια που κυλούν προς τη θάλασσα. Η υψηλότερη κορυφή είναι το Pico Ruivo με ύψος 1.861 μ. Δεν θα πρέπει όμως να παραλείψουν κατεβαίνοντας στο ΦΟΥΝΤΣΑΛ, στην πρωτεύουσα του νησιού, να χρησιμοποιήσουν το «toboggan»· Είναι ένα ξύλινο όχημα σαν έλκηθρο, το οποίο γλυστρά στα κατηφορικά καλντερίμια.

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε