Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Φύγαμε για Μιλάνο.. την πόλη της μόδας!

Φύγαμε για Μιλάνο.. την πόλη της μόδας!

Το όνομά της ακτινοβολεί οικονομική ευρωστία, εκλεπτυσμένη μόδα και γεμάτη ιστορία. Το Μιλάνο θεωρείται συχνά το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της Ιταλίας

 Iδανικός προορισμός για να επισκεφθείς άπειρα μουσεία και ιστορικούς χώρους.

Ο καιρός στην ιταλική πόλη είναι γενικά αρκετά κρύος. Μέσα στο Φεβρουάριο οι θερμοκρασίες θα κινούνται πολλές φορές κάτω από τους 0οC.

TI ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ
H Piazza Duomo είναι και το ιστορικό κέντρο της πόλης. Εκεί μπορείς να θαυμάσεις τον  Καθεδρικό ναό και το μουσείο του, το DUOMO ο οποίος χτίστηκε απ’τον Visconti.

H Σκάλα του Μιλάνο (Teatro alla Scala), είναι ίσως η πιο φημισμένη Όπερα του κόσμου. Αν είσαι λάτρης της κλασικής μουσικής δεν θα πρέπει να αμελήσεις ένα βράδυ στο ιστορικό θέατρο, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορείς να επισκεφθείς το μουσείο της με το μουσείο της.

Με άρωμα Αναγέννησης
Μια πόλη που ξεχώρισε στο Μεσαίωνα και την Αναγέννηση δεν μπορεί παρά να βρύθει έργων τέχνης από εκείνη την εποχή. Η Πινακοθήκη Ambrosiana περιλαμβάνει μια μεγάλη έκθεση με πίνακες Λομβαρδών ζωγράφων του 15ου και 16ου αιώνα. Αναγεννησιακά έργα από τη Βενετία, έργα Φλαμανδών ζωγράφων και τα αριστουργήματα των Leonardo da Vinci “Πορτραίτο ενός Μουσικού”, “Καλάθι με φρούτα” του Caravaggio και τα αρχικά σχέδια για τη “Σχολή των Αθηνών” του Raphael.

Αρχαία ελληνική “μυρωδιά”
Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Μιλάνο έχει μια σειρά από εκθέματα Ελλήνων, Ετρούσκων, αλλά και μία μικρή συλλογή από την Ghandara στις Ινδίες. Σε ειδικό τμήμα του μουσείου θα ανακαλύψεις terra cotta, αλάβαστρο, κοκκάλινα και αντικείμενα από ελεφαντόδοντο από την αρχαία Ελλάδα. Στον κήπο μπορεί κανείς να θαυμάσει κομμάτι των Ρωμαϊκών τειχών.

Κώδικας Da Vinci

Αναζήτησε να απολαύσεις το πιο διάσημο έργο του μεγάλου ζωγράφου, εφευρέτη, γλύπτη κτλ. Το Μυστικό Δείπνο στην Piazza S. Maria Delle Grazie, στο κτίριο Cenacolo Viniciano. Επίσης,  υπάρχει το Μουσείο επιστημών και τεχνολογίας Leonardo da Vinci με μηχανήματα, εργαλεία και πολλές εφευρέσεις του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, το οποίο εκτείνεται στους χώρους ενός πρώην μοναστηριού. Τελευταία προσθήκη στο μουσείο είναι αυτή του υποβρυχίου του Enrico Toti. Ένα έργο ακόμη του μεγάλου δημιουργού θα βρεις και στο ιστορικό κάστρο του Μιλάνο, το οποίο ανακατασκευάστηκε.

ΓΙΑ SHOPPING

Quadrilatero d’Oro: Το κέντρο της μόδας βρίσκεται στο Quadrilatero d’Oro, το χρυσό πλαίσιο της μόδας που περιλαμβάνει δύο μεγάλες παράλληλους, την οδό Montenapoleone και della Spiga. Στην Via Montenapoleone στα δυτικά, θα ανακαλύψεις το σημείο κλειδί για τους μεγάλους οίκους μόδας, όπως Gucci, Prada, Versace και Valentino.

Πιο ήσυχος, ο πεζόδρομος της Della Spiga, φιλοξενεί καταστήματα Dolce & Gabbana, Romeo Gigli και Piombo. Μεταξύ των δύο οδών βρίσκεται η οδός Sant’ Andrea, το σπίτι των Armani, Fendi, Trussardi και Missoni. Ακούγεται… απολαυστικό!

Η Γκαλερία Vittorio Emanuele: Είναι ένας ξεχωριστός στεγασμένος δρόμος, όπου η χρήση του σίδερου και του γυαλιού για την οροφή, ήταν πρωτοποριακή και ασυνήθιστη για την εποχή.

ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ
To ιταλικό φαγητό είναι ξεχωριστό. Έχει έντονες γεύσεις και πολλές επιλογές. Κάθε πόλη όμως στην Ιταλία έχεις και τις ιδιαιτερότητες. Για παράδειγμα το Μιλάνο φημίζεται για το πρώτο πιάτο με βασικό συστατικό το ρύζι.
Βρες το εστιατόριο Casa Fontana (Piazza Carbonari 5), με παραδοσιακή μιλανέζικη κουζίνα, όπου το ρύζι μαγειρεύεται με 23 διαφορετικούς τρόπους.

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε