Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρόδος! Ταξίδι σε μια άλλη παραμυθένια εποχή…

Ρόδος! Ταξίδι σε μια άλλη παραμυθένια εποχή…

Είναι ίσως ένας από τους λίγους προορισμούς στην Ελλάδα που θα σου προσφέρει και μια “μαγική” μεταφορά στο χρόνο. Σε εποχές με ιππότες και πριγκίπισσες, με άμαξες, κάστρα και μάγους. Δεν την αποκαλούν τυχαία το νησί των ιπποτών.

Η Παλιά Πόλη του νησιού είναι η μεγαλύτερη μεσαιωνική πόλη σε όλη την Ευρώπη, κάτι που την καθιστά ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ρομαντική βόλτα στο Κάστρο των Ιπποτών, το Παλιό Ρολόι και τη Ακρόπολη στην οποία θα δείτε πλήθος μνημείων όπως ο Ναός του Δία και της Αθηνάς, ο Ναός του Απόλλων και το στάδιο.

Φυσικά ένα από τα πιο διάσημα μνημεία της Ρόδου, αλλά και του κόσμου όλου είναι ο Κολοσσός. Ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου, στεκόταν επιβλητικός στην είσοδο του λιμανιού και τα πλοία περνούσαν από κάτω για να εισέρθουν στο λιμάνι. ‘Ηταν ένα μπρούτζινο άγαλμα, ύψους 31 μέτρων, που χρειάστηκε 12 χρόνια για να κατασκευαστεί. 66 χρόνια μετά την κατασκευή του, καταστράφηκε εν μέρει από ένα σεισμό και δεν ανακατασκευάστηκε.

ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Το νησί όπως είναι φυσικό έχει πλούσια ιστορία και από την αρχαία εποχή. Πριν επισκεφθείς τις εντυπωσιακές αρχαίες πόλεις του νησιού πάρε μια γεύση από όλη την αρχαία ιστορία του νησιού στο αρχαιολογικό μουσείο στην πρωτεύουσα. Με μια πλούσια συλλογή από βάζα, κεραμικά είδη, σαρκοφάγους, αγάλματα που χρονολογούνται από την ελληνιστική εποχή, αλλά και το περίφημο άγαλμα της Αφροδίτης της Ρόδου, που κατασκευάστηκε τον 5ο π.Χ. αιώνα και είναι το κόσμημα του μουσείου.

Η Λίνδος είναι άλλη μια αρχαία πόλη της Ρόδου και βρίσκεται 31 μίλια νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας. Η Λίνδος είναι το κόσμημα της Ρόδου και είναι ίσως η πιο γραφική πόλη του νησιού. Υπάρχουν αρχοντικά σπίτια και στενοί δρόμοι. Η Ακρόπολη στη Λίνδο είναι σχεδόν τόσο γνωστή, όσο και η Ακρόπολη στην Αθήνα. Μπορείτε να θαυμάσετε, τον αρχαίο ναό και τους πύργους.

Η Ακρόπολη της Ιαλυσού είναι άλλο ένα περίφημο ιστορικό μνημείο και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού. Ο δωρικός ναός της Αθηνάς, η εκκλησία των Ιπποτών και το μεσαιωνικό μοναστήρι, είναι μερικά από τα μνημεία που αξίζει να επισκεφτείτε.

Η Αρχαία Κάμιρος ήταν επίσης μία από τις πιο αναγνωρίσιμες πόλεις της Ρόδου. Βρίσκεται σε απόσταση 22 μιλίων νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, στην πλαγιά ενός λόφου. Η πόλη καταστράφηκε από ένα σεισμό και σήμερα μπορείτε να επισκεφτείτε τα χαλάσματα που έχουν βρεθεί στις ανασκαφές. Τα περισσότερα ευρήματα ήταν από τη ελληνιστική περίοδο και ανήκουν στο Ναό της Αθηνάς, στην αρχαία αγορά και σε δωρικούς ναούς.

BUTTERFLY EFFECT

Δεν μπορεί να μην έχεις ακούσει για την περίφημη κοιλάδα με τις πεταλούδες του νησιού. 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας σε ένα εξωτικό περιβάλλον ανάμεσα σε λόφους, με πολλά δέντρα και ρυάκια. Οι εκατοντάδες, πολύχρωμες πεταλούδες επιλέγουν μέρη όπως αυτό για να αφήνουν τα αβγά τους και να αναπαραχθούν. Μεγάλη όμως προσοχή… Η κοιλάδα είναι γεμάτη πεταλούδες κατά τους μήνες Ιούνιο με Σεπτέμβριο.

ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Το Ενυδρείο βρίσκεται στη Νέα Πόλη της Ρόδου και μετράει γύρω στα 80 χρόνια ζωής. Σκοπός του είναι η μελέτη της χλωρίδας και πανίδας που αναπτύσσεται γύρω από τα Δωδεκάνησα. Στις εκθέσεις του μπορείτε να θαυμάσετε θαλάσσια είδη υπό εξαφάνιση, χελώνες και φώκιες.

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε