Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Βαρκάδα στην Βενετία…

Βαρκάδα στην Βενετία…

Μουσικές μελωδίες από την χρυσή εποχή των ’60s στα ιταλικά, ο καλός σου αγγαζέ και ένας γονδολιέρης με ριγέ μπλουζάκι και κλασικό καπελάκι να σχίζει τα νερά της Βενετίας. Δεν είναι ειδυλλιακό σενάριο;

Ταξίδι στην μαγευτική Βενετία…

Τι να επισκεφθείς
Το κέντρο της πόλης που σφίζει από ζωή είναι σαφώς η πλατεία του Αγίου Μάρκου, με τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, η οποία απεικονίζει τις σαφείς επιρροές της αυτοκρατορίας από το Βυζάντιο.

Περιπλανήσου στο Παλάτι των Δόγηδων, αλλά και το Κωδονοστάσιο (Campanille), το οποίο χτίστηκε εξ’ ολοκλήρου μετά την κατάρρευση του το 1902. Ξεχωριστός σταθμός, ο Πύργος του Ρολογιού, το Αρχαιολογικό Μουσείο, η Βιβλιοθήκη Σανσοβινιάνα και οι στύλοι του Σαν Μάρκο και του Σαν Τεόντορο.

Αν είσαι λάτρης της κλασικής λογοτεχνίας δεν θα πρέπει να παραλείψεις να διασχίσεις την πιο διάσημη γέφυρα του κόσμου, τη Γέφυρα των Στεναγμών. Μια ακόμη φημισμένη γέφυρα είναι η Ριάλτο. Επισκέψου το θέατρο  Λα Φενίτσε, την Ακαδημία, αλλά και το μουσείο μοντέρνας τέχνης Πέγκυ Γκουγκενχάιμ.

Πάρε το καραβάκι και επισκέψου τα νησιά Lido, όπου κυριαρχούν τα έντονα χρώματα των σπιτιών και το Murano, γνωστό για την παραγωγή του ομώνυμου διάσημου φυσητού γυαλιού.

H εποχή του Καρναβαλιού
Στις αρχές Φεβρουαρίου ξεκινά στην παραμυθένια πόλη το ξακουστό Καρναβάλι που θα οδηγήσει ως την “Βρώμικη Τρίτη” – κάτι σαν την Καθαρά Δευτέρα της Ορθόδοξης παράδοσης. Η καρδιά του Καρναβαλιού θα ξεκινήσει για άλλη μια χρονιά από την πλατεία του Αγίου Μάρκου στις 4 Φεβρουαρίου και θα κρατήσει μέχρι τις 21 του ίδιου μήνα.

Κάθε χρόνο η επιτροπή του Καρναβαλιού επιλέγει ένα συγκεκριμένο θέμα. Το Venice Carnival 2012 τιτλοφορείται “Η ζωή είναι Θέατρο! Καιρός να φορέσουμε τις μάσκες!”

Ο τουριστικός οδηγός σου online
Η Ιταλική πόλη δημιούργησε μια διαδικτυακή πύλη ειδικά για τους επισκέπτες της. Διαθέσιμη σε 5 γλώσσες (οχι φυσικά στα Ελληνικά), σου επιτρέπει ακόμη και με το έξυπνο κινητό σου να είσαι διαρκώς σε επαφή με τα events και τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να επισκεφθείς.

Ακόμη βρες όλα τα Μέσα Μεταφοράς και πως θα τα αξιοποιήσεις για να κινηθείς μέσα στην πόλη, αλλά και δεκάδες άλλες πληροφορίες. Μάλιστα μπορείς να κάνεις κράτηση σε θεατρικές παραστάσεις, κάρτες απεριορίστων διαδρομών, εισιτήρια σε μουσεία, ακόμη και ασύρματη σύνδεση σε όλη την πόλη με προνομιακές τιμές πριν ακόμη πας στην Βενετία. Ρίξε μια ματιά στο Veniceconnected.com για περισσότερες πληροφορίες

Έξυπνα travel tips
Η Βενετία είναι μια από τις πιο τουριστικές πόλεις στον κόσμο και έτσι καλό είναι να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να μη… χαθείς στα κανάλια της!

– Βρες ένα χάρτη και σημείωσε το ξενοδοχείο και τα σημεία μετεπιβίβασης των λεωφορείων και των τραμ που ξέρεις πως σε εξυπηρετούν. Να θυμάσαι πως η Βενετία δεν είναι μόνο η πλατεία του Αγίου Μάρκου και το Rialto

– Οργάνωσε ένα ταξιδάκι στο Φυσικό Πάρκο της πόλης, που αποτελεί προστατευόμενη περιοχή από τη WWF. Είναι η ιδανική περιοχή για πεζοπορία, ποδήλατο ή βόλτα με το καραβάκι.

– Αν θέλεις να πάρεις ταξί, φρόντισε να είναι διαπιστευμένο για να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις κυρίως στις τιμές. Τσέκαρε στον τιμοκατάλογο τις τιμές!

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε