Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Βιέννη. Η Πόλη του κρασιού και του πολιτισμού!

Βιέννη. Η Πόλη του κρασιού και του πολιτισμού!

Η πρωτέυουσα της Αυστρίας υπήρξε κέντρο δύο αυτοκρατοριών και έτσι συγκέντρωσε ιστορία και μνημεία που θα σε σαγηνέψουν. Αν προσθέσεις σε όλα αυτά και το παγωμένο, χιονισμένο τοπίο τότε όλα θα μοιάζουν μοναδικά…

Αν επιθυμείς το ταξίδι σου να έχει άρωμα ιπποτών και λάμψη βασιλιάδων, τότε ένα ταξίδι στην Βιέννη θα σε βάλει στο κλίμα.

Weather Tip: Από 0oC μέχρι 7oC αντιλαμβάνεσαι πως θα πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένος για να αντέξεις στο κρύο!!

Η Βιέννη θέλει χρόνο για να την δεις και ακόμα περισσότερο για να την ζήσεις.

Περπάτησε στην… “γειτονιά” των Μουσείων

Συνοικία των Μουσείων (Museumsquartier), ονομάζεται μια υπέροχη περιοχή στην πόλη. Μια βόλτα εκεί θα σε… χορτάσει αξιοθέατα, μουσεία και θέατρα. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πολιτισμικά κέντρα του κόσμου. Φιλοξενεί κλασικά μουσεία τέχνης, χώρους παρουσίασης ταινιών, θεάτρου, αρχιτεκτονικής, χορού, νέων μέσων, ένα κέντρο δημιουργικότητας για παιδιά, αλλά και διάφορα καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια. Εδώ βρίσκεται το Κέντρο Αρχιτεκτονικής, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης το Κέντρο Τέχνης της καλλιέργειας – Μουσείο Καπνού, το Μουσείο Λέοπολντ, το Ταντσκβαρτίρ, το παιδικό μουσείο Zoom, η KunsthalleWien και το Κέντρο Μαθηματικών.

Μην παραλείψεις να επισκεφθείς:


– Το Μουσείο της Σίσυ, της διάσημης πριγκίπισσας, το Μουσείο του Αυτοκρατορικού Θησαυρού, καθώς και το Μουσείου του Ασημιού.

– Το Μουσείο Αλμπερτίνα, που είναι από τα πιο σημαντικά μουσεία τέχνης στον κόσμο που έχει στην κατοχή του περίπου 60,000 πίνακες ζωγραφικής. Ο φημισμένος Λαγός του ‘Αλμπρεχτ Ντύρερ από το 1502 βρίσκεται εδώ, καθώς και πολλά έργα των Leonardo Da Vinci, Buonarroti, Rembrandt, Rubens, Lorrain, Delacroix, Manet και Cezanne.

– Kunsthistorisches Museum, στην πλατεία MariaTheresien-Platz. Συγκεντρώνει εκπληκτικούς θησαυρούς των Αψβούργων, έργα τέχνης, πίνακες, συλλογές.Κρατική Όπερα της Βιέννης (Staatsoper), δέχτηκε το κοινό το 1869 υπό τους ήχους του Ντον Τζιοβάνι του Μότσαρτ. Μια βόμβα κατέστρεψε μέρος της σκηνής και άνοιξε ξανά υπό τους ήχους του Φιντέλιο του Μπετόβεν.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Ένας περίπατος μέσα στην πόλη είναι αποκαλυπτικός. Αφιέρωσε περισσότερα λεπτά σε μια σειρά από αξιοθέατα:

– Η εκκλησία των Αυγουστίνων που ακούστηκαν έργα των Μότσαρντ και του Χάυντεν και φιλοξένησε τους γάμους της Μαρίας Θηρεσίας και της Σίσσυ. Το Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας, που άνοιξε τις πύλες του το 1889.

– Ηofburg Imperial Residence & Palace of the Arts. Είναι ένα σύμπλεγμα παλατιών και αυτοκρατορικών διαμερισμάτων, μουσείων και γκαλερύ. Στεγάζει το αυτοκρατορικό παρεκκλήσι, την Αυστριακή Εθνική Βιβλιοθήκη, το παγκοσμίου φήμης Μουσείο των Σφαιρών, τη Χειμερινή Σχολή Ιππασίας και τα γραφεία του προέδρου της Αυστρίας. Εδώ χτυπούσε η καρδιά της αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας και εδώ υπάρχουν τα προσωπικά διαμερίσματα του Φραγκίσκου Ιωσήφ και της Ελισάβετ και τα διαμερίσματα του τσάρου Αλέξανδρου του Α’ κατά το συνέδριο της Βιέννης το 1815.

– Το Κοινοβούλιο, σε αρχαιοελληνικό ρυθμό που κοσμεί την είσοδό του το άγαλμα της Αθηνάς. Εθνικό Θέατρο Burgtheater, πασίγνωστο στα πέρατα του κόσμου και τεράστιο, με τις 1.175 θέσεις του. Στο εσωτερικό οι 9 ανδριάντες των μεγάλων δραματουργών μουσουργών, όπως του Γκαίτε, Μολιέρου, Σαίξπηρ κτλ. Εγκαινιάστηκε το 1888.

– Belvedere Palace, που αποτελείται από δύο παλάτια συνδεόμενα μεταξύ τους με έναν αλπικό κήπο. Τα παλάτια στεγάζουν το Μουσείο Μπαρόκ και τις Συλλογές της Αυστριακής Πινακοθήκης.

– Το Schonbrunn Palace, είναι το πιο πολυεπισκεπτόμενο μουσείο της χώρας και ένα από τα πιο ονομαστά στον κόσμο. Σήμερα βρίσκεται υπό την προστασία της Ουνέσκο και ως οίκημα και ως το περιεχόμενο, δηλαδή την επίπλωση που είναι η πραγματική από την εποχή των Αψβούργων, αλλά και ακόμα παλαιότερη. Υπήρξε θερινή κατοικία των Αψβούργων και έζησαν εδώ η Μαρία Θηρεσία, αλλά και ο Φραγκίσκος Ιωσήφ με την Ελισσάβετ. Το κτίριο, οι κήποι, το μουσείο των αμαξών, ο ζωολογικός κήπος και τα λοιπά εκθέματα θέλουν τουλάχιστον τα τρία τέταρτα της ημέρας να διαθέσεις, περιπλανόμενος στην ομορφιά και το μεγαλείο.

– Dorotheum Dorotheum – AUCTIONS΄Ενα καταπληκτικό κέντρο πολιτισμού, που οι λάτρεις του είδους θα δουν εκθέσεις και θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν εξαίσια έργα, αντίκες, κοσμήματα κτλ, στις δημοπρασίες που πραγματοποιούνται εδώ.

Βόλτα με υπέροχη θέα…

Ο καθεδρικός Saint Stephen’s Cathedral, που χτίστηκε πάνω σε προηγούμενες εκκλησιές και ολοκληρώθηκε περίπου το 1510. Αυτή η γοτθική μεσαιωνική εκκλησία είναι το σύμβολο της Αυστρίας και αποτελεί μαζί με τον τροχό του Πράτερ, τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Βιέννης. Από εκεί θα απολαύσεις και την υπέροχη θέα ολόκληρης της πόλης!

ΦΑΓΗΤΟ
Παραδοσιακή βιεννέζικη κουζίνα: Είναι λίγο βαριά και με αρκετά λιπαρά. Μην ξεχνάς όμως πως στη Αυστρία κάνει… κρύο!!! Και χρειάζεσαι κάτι να σε κρατήσει και να σε ζεστάνει. Ένα από τα πιο παραδοσιακά πιάτα είναι το Wiener Schnitzel που σε… απλά ελληνικά είναι το γνωστό σε όλους σνίτσελ! Δοκίμασέ το στην original εκδοχή του… Μην αρνηθείς τα υπέροχα γλυκά τους, από παστάκια, κέικ, στρούντελ κτλ.

Μια-δυο επιλογές για καλό φαγητό στην παλιά πόλη

Augustinerkeller Restaurant-Vinothek
Σε ατμόσφαιρα μοναστηριακή, το εστιατόριο είναι από τα λίγα που παραμένουν στο ίδιο στιλ και προσφέρουν φυσικά παραδοσιακή κουζίνα! Συνόδευσέ το με καλό κρασί και τοπική μπύρα!

H ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ
Η Βιέννη είναι η μόνη πρωτεύουσα με τόσους πολλούς αμπελώνες μέσα στα στενά όρια της μητρόπολης! 7.000 στρέμματα αμπελώνες περιστοιχίζουν την αυστριακή πρωτεύουσα και κάνουν την… γευσιγνωσία κρασιού αναπόσπαστο κομμάτι του ταξιδίου.

Ανακάλυψε τα ατμοσφαιρικά κελάρια: Με τέτοια παράδοση στο κρασί, θα εντυπωσιαστείς από τα καλοφτιαγμένα κελάρια. Για παράδειγμα το Villion Wine Cellar, μετράει ήδη 500 χρόνια ιστορίας. Με 4 επίπεδα, 16 μέτρα κάτω από το έδαφος, στην καρδιά της Βιέννης. Η επίσκεψη περιλαμβάνει την γευσιγνωσία εκλεκτών οίνων και διήγησης της ιστορίας του ιστορικού κελλαριού την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΜΜΜ
Γνωρίζεις φυσικά πως την υπέροχη πρωτεύουσα της Κεντρικής Ευρώπης θα την γνωρίσεις καλύτερα μόνο κάνοντας πεζοπορία! Επειδή όμως και θα κουραστείς, αλλά και θα χρειαστείς να μετακινηθείς με περισσότερη ταχύτητα, εμπιστέψου τα υπερσύγχρονα μέσα μεταφοράς! Λεωφορεία και τραμ που φτάνουν πάντα με ακρίβεια και ολοκαίνουριο μετρό που θα σε οδηγήσει στο λεπτό σε κάθε γωνιά της πόλης! Μην ξεχάσεις να ζητήσεις την κάρτα απεριορίστων διαδρομών που θα σου λύσει τα χέρια!

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε