Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Επεισόδια στην Βιρτζίνια: “Τα καταδικάζουμε απ’ όπου κι αν προέρχονται” δήλωσε ο Τραμπ

Επεισόδια στην Βιρτζίνια: “Τα καταδικάζουμε απ’ όπου κι αν προέρχονται” δήλωσε ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε τις βίαιες ταραχές που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τουλάχιστον 19 στο Σάρλοτσβιλ, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης ομάδων ακροδεξιών. Ωστόσο να αποδώσει ευθύνες στους ακροδεξιούς ή τους αντιρατσιστές διαδηλωτές με τους οποίους συνεπλάκησαν.

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτήν την τεράστια επίδειξη μίσους, δογματισμού και βίας που προήλθε από διάφορες πλευρές» τόνισε ο Ρεπουμπλικάνος από το Μπέντμινστερ (Νιου Τζέρσεϊ), όπου βρίσκεται σε διακοπές.

«Έχει περάσει πολύς καιρός που η χώρα μας γνώρισε κάτι τέτοιο. Δεν είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν είναι ο Μπαράκ Ομπάμα, αυτό δε συνέβη εδώ και πολύ καιρό» τόνισε.

«Πιστεύω, όπως όλος ο κόσμος, ότι οι πληγές της χώρας μας θα επουλωθούν και θα επουλωθούν» διαβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Βίαιες συμπλοκές ξέσπασαν στο Σάρλοτσβιλ μεταξύ ακτιβιστών αντιρατσιστικών οργανώσεων και μελών της αμερικανικής ακροδεξιάς, μεταξύ αυτών της Κου Κλουξ Κλαν και ομάδων νεοναζιστών, που είχαν συγκεντρωθεί για να καταγγείλουν τα σχέδια της δημοτικής αρχής να ξηλώσει από δημοτικό κήπο το άγαλμα ενός στρατηγού της Συνομοσπονδίας που υποστήριζε τη σκλαβιά

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις