Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μετρό – Ηλεκτρονικό Εισιτήριο: Έπεσαν… μπάρες!

Μετρό Ηλεκτρονικό Εισιτήριο

Λίγο μετά τις 10:30 έκλεισαν σταδιακά οι οι πύλες εισόδου στο Μετρό. Το σύστημα για το Ηλεκτρονικό Εισιτήριο μπαίνει από σήμερα σε πλήρη εφαρμογή.

Η αρχή έγινε στους σταθμούς Δουκίσσης Πλακεντίας, Αεροδρόμιο, Ελαιώνας και Άγιος Αντώνιος του Μετρό. Την ερχόμενη Δευτέρα θα κλείσουν οι πύλες και του ΑΣΣΚ Αεροδρομίου Αθηνών, ενώ σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ ως τις 20 Δεκεμβρίου θα έχουν κλείσει οι πύλες ελέγχου για το Ηλεκτρονικό Εισιτήριο σε όλους τους σταθμούς.

Στους παραπάνω σταθμούς η πρόσβαση θα γίνεται μόνο μέσω ηλεκτρονικού εισιτηρίου, και στις πύλες τους θα βρίσκονται εργαζόμενοι οι οποίοι θα εξυπηρετούν ανέργους και ΑμΕΑ, που δεν έχουν ακόμη παραλάβει τις προσωποποιημένες κάρτες τους.

Προκειμένου να αποφευχθεί μία ακόμη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού ο ΟΑΣΑ επέλεξε να γίνει σταδιακά η αλλαγή και σε σταθμούς που δεν έχουν ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση.

Ωστόσο, στο σταθμό του Αγίου Αντωνίου, που θεωρείται σταθμός μέτριας επιβατικής κίνησης, δημιουργήθηκαν ουρές οι οποίες δεν ταλαιπώρησαν ιδιαίτερα του επιβάτες.

Ίδια ήταν η εικόνα και στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Παρόλα αυτά, η ανταπόκριση του επιβατικού κοινού ήταν σε γενικές γραμμές θετική. Οι περισσότεροι ενέκριναν το γεγονός.

Να σημειωθεί πως και σήμερα παρατηρήθηκαν μεγάλες ουρές στα εκδοτήρια εισιτηρίων με μέσο χρόνο αναμονής 15 λεπτά.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, έχουν εκδοθεί περισσότερες από 320.000 προσωποποιημένες κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

 

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις