Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τέλος εποχής για την εμβληματική Village Voice

Τέλος εποχής για την εμβληματική Village Voice

Η Village Voice, η εφημερίδα που έγραψε τη δική της ξεχωριστή ιστορία στις ΗΠΑ τα τελευταία 62 χρόνια, σταματά την έντυπη έκδοσή της αλλά παραμένει πάντα “ζωντανή” μέσα από το ίντερνετ.

Η εναλλακτική εβδομαδιαία εφημερίδα που ίδρυσε ο Νόρμαν Μίλερ, έγινε γνωστή για την κάλυψη πολιτιστικών γεγονότων και τα ρεπορτάζ της. Την Τρίτη (22.08.2017) ανακοίνωσε θα θέσει σταματήσει έντυπη μορφή της και θα συνεχίσει σε διαδικτυακή μορφή.

Ο Πίτερ Μπάρμπι, ο οποίος αγόρασε την εφημερίδα από τον Όμιλο Voice Media το 2015, ανακοίνωσε ότι η κίνηση αποτελεί μέρος της μεταβίβασης του μέσου στο ίντερνετ και ότι οι αναγνώστες της τώρα απαιτούν “μια σειρά από μέσα, από λέξεις και εικόνες έως podcast, βίντεο, ακόμα και άλλες μορφές έντυπης έκδοσης”.

Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα πότε θα καταργηθεί η έντυπη έκδοση, είπε ο Λούκ Καρρόν, εκπρόσωπος της Village Voice.

Η εφημερίδα διανέμεται δωρεάν στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Νέας Υόρκης από το 1996 και υποστηρίζεται κυρίως από διαφημίσεις, οι οποίες μειώθηκαν με την άνοδο του δικτύου διαφήμισης μεγάλης γκάμας υπηρεσιών Craigslist και άλλων sites.

Η εταιρεία έχει συζητήσει κάποιες πιθανές συνεργασίες, και θα συνεχίσει να διοργανώνει εκδηλώσεις όπως τα βραβεία Pride, που τιμούν την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ.

Η ιστορία της

Η Village Voice ιδρύθηκε από τον Νόρμαν Μίλερ, έναν από τους σπουδαιότερους Αμερικανούς συγγραφείς και κάτοχο δυο βραβείων Πούλιτζερ και τους Νταν Γουλφ και Έντ Φάντσερ, στην περιοχή Γκένουιτς Βίλατζ της Νέας Υόρκης το 1955.

Η εφημερίδα υπήρξε ο προάγγελος του κινήματος εναλλακτικού εβδομαδιαίου τύπου που αποτέλεσε πρόκληση για τις καθιερωμένες εφημερίδες σε πόλεις των ΗΠΑ με την κάλυψη που παρείχε σε τέχνες, πολιτική και άλλες ειδήσεις.

Η Village Voice ίδρυσε τα βραβεία Obie για έργα που ανεβαίνουν σε μικρότερα θέατρα της Νέας Υόρκης. Τρεις δημοσιογράφοι της έχουν κερδίσει Βραβεία Πούλιτζερ. Η δημοσιογράφος αφιερωμάτων Τερίσα Κάρπεντερ (1981), ο σκιτσογράφος Τζουλς Φάιφερ (1986), και ο Μαρκ Σουφς για το ρεπορτάζ του για το AIDS στην Αφρική (2000).

Για τη Village Voice έγραψαν δημοσιογράφοι όπως ο Γουέιν Μπάρετ, ο μουσικός κριτικός Νατ Χέντοφ, και δημοσίευσαν κομμάτια τους οι Έζρα Πάουντ, Τζέιμς Μπόλντγουιν, Λέστερ Μπανγκς και Άλεν Γκίνσμπεργκ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις