Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

10 απλά μυστικά για να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας

10 απλά μυστικά για να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας

Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος η να διατηρήσετε το κομψό σας σώμα η ενίσχυση του μεταβολισμού

είναι μια πολύ καλή ιδέα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δώσετε στο μεταβολισμό σας μια επιπλέον ώθηση και όπου το φαγητό μπορεί επίσης να αποτελέσει ένα από αυτούς τους παράγοντες.

Η αύξηση του μεταβολισμού σημαίνει ότι το σώμα σας καίει θερμίδες με μεγαλύτερη ταχύτητα. Έτσι, αν ο μεταβολισμός σας είναι υψηλός, το σώμα σας συνεχίζει να καίει θερμίδες ακόμη και όταν δεν εργάζεστε σκληρά ή δεν κάνετε γυμναστική. Ένας υποτονικός μεταβολισμός μπορεί να είναι η αιτία για να ξεκινήσετε να παίρνετε βάρος επειδή καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από τι καίει το σώμα σας.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 7 τρόπους για να δώσετε ώθηση στο μεταβολισμό σας και να κάψετε τι λίπος γρηγορότερα:

1. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε το πρωινό στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Παρά το γεγονός ότι σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσει το πρωινό ένα καλό πρωινό είναι ο σπινθήρας που χρειάζεται ο μεταβολισμός σας για να ξεκινήσει. Ένα πρωινό με 250 θερμίδες φτάνει για να ξυπνήσετε το μεταβολισμό σας το πρωί.

2. Ένας άλλος τρόπος για να αυξήσουν το μεταβολισμό σας είναι να προσθέσετε τα μπαχαρικά στο φαγητό σας. Η κανέλα, π.χ.  είναι ένα μπαχαρικό που αυξάνει το μεταβολισμό κατά 20 φορές και το μόνο που έχετε να κάνετε καταναλώσετε από 1/4 έως 1 κουταλάκι του γλυκού ημερησίως!

3. Όταν σχεδιάζετε τα γεύματα σας πάντα να προσθέσετε στην διατροφή σας ακτινίδια. Τα ακτινίδια είναι γεμάτα από βιταμίνη C, αλλά αν προσθέσετε 500mg την ημέρα στην διατροφή σας μπορεί να κάψετε έως και 39% περισσότερο λίπος όταν ασκήστε. Μην πάρετε πάρα πολύ βιταμίνη C, επειδή τη στιγμή που θα φτάσετε τα 2.000mg, ξεκινάνε να εμφανίζονται ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως φούσκωμα, αέρια και διάρροια.

4. ’λλος τρόπος για να αυξήσετε το μεταβολισμό είναι να προσέχετε τι πίνετε. Η προσθήκη πάγου σε ένα ποτό κάνει το σώμα σας να δουλεύει πιο γρήγορα επειδή θα πρέπει να ζεστάνει το στομάχι σας, αυξάνοντας έτσι το μεταβολισμό σας. Επίσης, η πρόσληψη καφεΐνης, μέσο του καφέ ή του τσάι, μπορεί να αυξήσει την ταχύτητα της καρδιάς σας και του μεταβολισμού σας στην συνέχεια.

5. Το που τρώτε έχει την ίδια σημασία με το τι τρώτε. Όταν παίρνετε το πρωινό σας δοκιμάστε να είστε κοντά σε κάποιο παράθυρο, ώστε να απορροφήσετε κάποιες ακτίνες του ήλιου. Το έντονο φως αυξάνει το μεταβολισμό σας και σας βοηθά επίσης στην αύξηση των οστών και της μυϊκής δύναμης.

6. Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε αρκετό χρώμιο με την διατροφή σας. Το Χρώμιο, το οποίο βρίσκεται στις ντομάτες και σε συμπληρώματα διατροφής, βοηθάει το σώμα σας να κάψει περισσότερες θερμίδες και να ενισχύει το κάψιμο του λίπους. Τροφές που περιέχουν αρκετό Χρώμιο είναι το κρέας, τα αβγά, οι πράσινες πιπεριές, τα μήλα, οι μπανάνες και το σπανάκι. 120mcg καθημερινά είναι αρκετά για το οργανισμό σας να αυξήσει το μεταβολισμό.

7. Αν θέλετε πραγματικά να προσπαθήσετε για την άμεση αύξηση του μεταβολισμού σας, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να τρώτε περισσότερα μικρά γεύματα στην διάρκεια της ημέρας. Κάθε φορά που τρώτε, βοηθάτε στην αύξηση του μεταβολισμού σας. Όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό, τα πιο συχνά γεύματα μπορούν να ας βοηθήσουν να χάσετε βάρος ή να κρατήσετε το υγιεινό βάρος.

8. Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα διεγείρει σημαντικά τον μεταβολισμό μεσω της Ρεζβερατρόλης που περιέχει και η οποία θεωρείται ως το ισχυρότερο αντιοξειδωτικό.

9. Προσθέστε την ήπια άσκηση στη ζωή σας, διότι ο μεταβολισμός σε άτομα που περνούν τη ζωή τους καθήμενα δεν λειτουργεί και απλά κοιμάται μαζί τους.

10. Πίνετε 8-12 ποτήρια νερό την ημέρα. Το νερό, μαζί με όλα τα προαναφερθέντα βοηθούν στην σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία του Μεταβολισμού. Μην ξεχνάτε πως περίπου το 70% του σώματος αποτελείται από νερό

 

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε