Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

11.516 νεκροί από τη νέα γρίπη παγκοσμίως

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η νέα γρίπη έφθασε στην κορύφωσή της στην Ευρώπη.

Το θάνατο τουλάχιστον 11.516 ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο έχει προκαλέσει ο ιός Η1Ν1 της νέας γρίπης, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που δημοσιεύθηκε σήμερα.

“Στις 20 Δεκεμβρίου, περίπου 208 χώρες και περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν αναφέρει τουλάχιστον 11.516 θανάτους, εξαιτίας του ιού Η1Ν1, οι οποίοι έχουν επιβεβαιωθεί στο εργαστήριο” ανέφερε ο ΠΟΥ στην ιστοσελίδα της.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η μετάδοση του ιού Η1Ν1 στο βόρειο ημισφαίριο παραμένει ενεργή και σε πολλές περιοχές του πλανήτη έχει “κορυφωθεί” αυτήν την περίοδο.

Η βόρειος Αμερική παραμένει η πιο πληγείσα από τον ιό περιοχή του κόσμου, καθώς τουλάχιστον 6.670 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Στις ΗΠΑ, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πεθάνει ή που νοσηλεύονται συνεχίζει να μειώνεται εδώ και έξι εβδομάδες σημείωσε ο ΠΟΥ. 

Στην Ευρώπη, η νέα γρίπη που έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 2.045 ανθρώπων “έχει φθάσει στην κορύφωση της στις περισσότερες χώρες”. 

Ωστόσο, στην κεντρική και στη δυτική Ασία η μετάδοση του ιού είναι ακόμη ενεργή, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, που τόνισε ότι διαθέτει ελάχιστα στοιχεία για την περιοχή.

Γρίπη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε