Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

15 νεκροί στην Ελλάδα από τον ιό Η1Ν1

Η νέα γρίπη φαίνεται πως θερίζει από τις αρχές του χρόνου…

Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του ιού Α(Η1Ν1) τις τελευταίες δύο ημέρες, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των θυμάτων της γρίπης σε 15, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα 16 άτομα εισήχθησαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), εξαιτίας επιπλοκών που εμφάνισαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ νοσοκομείων όλης της χώρας συνολικά 81 άτομα.

Την ίδια ώρα, ένας Αυστραλός και ένα παιδί έχασαν την ζωή τους στην Ρωσία εξαιτίας του ιού της νέας γρίπης Η1Ν1, μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα ιατρικές πηγές.

Ο Αυστραλός, ο οποίος είχε φτάσει στην αρχή του έτους στην Ρωσία με τουριστική βίζα, απεβίωσε στην Ουφά του Μπασκορτοστάν, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το Interfax.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Komsomolskaia Pravda, πρόκειται για έναν 61χρονο που έμενε στην Ουφά για να παντρευτεί την Ρωσίδα σύντροφό του.

Ακόμη, ένα παιδί από την Ρωσία έχασε την ζωή του το Σάββατο στο Κιρόβσκ, μία ημέρα μετά από την εισαγωγή του σε νοσοκομείο. “Το παιδί δεν είχε εμβολιαστεί κατά αυτού του τύπου της γρίπης” δήλωσε η γιατρός Λιουντμίλα Στεπίνα, χωρίς να διευκρινίσει την ηλικία του.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε