Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

16χρονος ομογενής επιβίωσε με μία σφαίρα στην αορτή

16χρονος ομογενής επιβίωσε με μία σφαίρα στην αορτή

Ο 16χρονος ομογενής Δ. Φίλιου χτυπήθηκε από σφαίρα στην αορτή της καρδιάς πριν έναν χρόνο. Οι γιατροί πήραν τότε μία ριψοκίνδυνη απόφαση και σήμερα ζει φυσιολογικά και κάνει σχέδια για το μέλλον…

Το Νοέμβριο του 2008, το παιδί είχε βγει με φίλους για πίτσα στο Μέριλαντ των ΗΠΑ όπου διαμένει. Αυτό ωστόσο που ξεκίνησε ως μία φυσιολογική έξοδος εφήβων παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία. Ο τότε 15χρονος έδειχνε στους φίλους του ένα όπλο που βρήκε και νόμιζε ότι ήταν μπλοκαρισμένο. Τα παιδιά έπαιζαν με το πιστόλι, όταν αυτό ξαφνικά εκπυρσοκρότησε στέλνοντας μία σφαίρα κατεύθείαν στην καρδιά του Δημήτρη.

Κάλεσαν ασθενοφόρο και όταν οι διασώστες ήρθαν βρήκαν το παιδί να μην μπορεί να αναπνεύσει και να έχει μελανιάσει. Ωστόσο, το καλό ήταν ότι διατηρούσε τις αισθήσεις του και μάλιστα μπόρεσε να συνομιλήσει με τους νοσοκόμους που τον υποδέχτηκαν στο νοσοκομείο Washington. Ο νεαρός στάθηκε και τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς η αορτή του είχε τέτοιο σχήμα που στην ουσία δεν διακόπηκε η ροή του αίματος. 

H αορτή του Δημήτρη με το "μπάλωμα" που έβαλε ο χειρούργος

Η ακτινογραφία του 15χρονου

Οι γιατροί που τον εξέτασαν αποφάσισαν να πάρουν μία δύσκολη απόφαση. Καθώς δεν μπορούσαν να ρισκάρουν κανονική εγχείριση κατάφεραν να “εισχωρήσουν” ένα είδος μπαλώματος στην κομμένη αορτή. “Δεν το θεώρησα ιδιαίτερα ριψοκίνδυνο” αναφέρει ο χειρούργος Sean O’ Donnell, που λέει ότι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αυτή την πρωτοποριακή μέθοδο, καθώς βρήκε τον νεαρό σε ασυνήθιστα καλή κατάσταση.

Ο Δημήτρης είναι σήμερα καλά και μπορεί να κάνει σχέδια για το μέλλον. Όπως λέει, μετά την εμπειρία του που τον έφερε κοντά στο θάνατο, έχει αναθεωρήσει πτυχές της ζωής του. “Ένοιωθα πάντα νευρικός όταν ήμουν με πολύ κόσμο. Φοβόμουν πολλά πράγματα” λέει ο 16χρονος που βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής κολεγίου. “Αυτό το χρόνο όμως ήμουν πραγματικά ευτυχισμένος” αναφέρει στο Associated Press.

Ο Δημήτρης είναι πιο ευτυχισμένος τον τελευταίο χρόνο

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε