Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 18 Αθήνα Αναλυτικά

200 δισ δολάρια κοστίζει η παχυσαρκία στις ΗΠΑ

200 δισ δολάρια κοστίζει η παχυσαρκία στις ΗΠΑ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.09.2010 | 22:00
Πρώτη δημοσίευση: 14.09.2010 | 22:00

Πέραν των δαπανών αυτών, λόγω της παχυσαρκίας υπάρχει επιβάρυνση στην αμερικανική οικονομία διότι τα παχύσαρκα άτομα δεν είναι το ίδιο παραγωγικά.

παχυσαρκία κοστίζει κάθε χρόνο στην αμερικανική οικονομία τουλάχιστον 215 δισεκατομμύρια δολάρια, είτε πρόκειται για κόστη ιατρικών δαπανών, είτε για έμμεσες απώλειες λόγω μείωσης της παραγωγικότητας, σύμφωνα με μελέτη που έγινε από το ινστιτούτο Brookings.

Οι ερευνητές του αμερικανικού ινστιτούτου αναφέρουν στην έκθεσή τους ότι μόνο το ιατρικό κόστος για τους ενήλικες που δεν αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα υγείας, κάθε χρόνο ανέρχεται στα 147 δισεκατομμύρια δολάρια. Για τα παιδιά που είναι παχύσαρκα το αντίστοιχο κόστος ξεπερνά τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια.

"Τα ιατρικά κόστη έχουν αυξηθεί πάρα πολύ την τελευταία δεκαετία και ίσως εξακολουθήσουν να αυξάνονται, δεδομένης της αναλογίας των παχύσαρκων ενηλίκων και ανηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες", γράφουν οι ερευνητές στην μελέτη τους που δημοσιεύεται στο περιοδικό "Diabetes, Metabolic Syndrom and Obesity".

"Τα συμπληρωματικά κόστη ως προς την παραγωγικότητα είναι ουσιαστικά, και φθάνουν περίπου στα 66 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, στις ΗΠΑ", σύμφωνα με τους ερευνητές Ρος Χάμοντ και Ρουθ Λεβίν, του τμήματος οικονομικών μελετών του ινστιτούτου Brookings.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Έμφραγμα: Τι θα νιώσετε λίγο ΠΡΙΝ σας συμβεί Έμφραγμα: Τι θα νιώσετε λίγο ΠΡΙΝ σας συμβεί
  2. Είστε νάρκισσος, ψυχοπαθής, ή και τα δύο; Κάντε ΕΔΩ το πρωτότυπο τεστ! Είστε νάρκισσος, ψυχοπαθής, ή και τα δύο; Κάντε ΕΔΩ το πρωτότυπο τεστ!
  3. Ταξίδι αστραπή του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ στην Άγκυρα Ταξίδι αστραπή του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ στην Άγκυρα
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook