Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

29 οι νεκροί από την γρίπη

Με μάσκες πλέον στους δρόμους οι περισσότεροι πολίτες. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Με μάσκες πλέον στους δρόμους οι περισσότεροι πολίτες. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 Άλλη μια γυναίκα έχασε τη ζωή της σήμερα από τη νέα γρίπη ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 29.

 

Πρόκειται για μία γυναίκα 49 ετών, επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης Α(Η1Ν1)ν, η οποία νοσηλευόταν διασωληνωμένη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση, παρουσίασε πολυοργανική ανεπάρκεια και πέθανε. Η ασθενής είχε υποκείμενα νοσήματα καθώς έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη και νοσογόνο παχυσαρκία. 
  

Την ίδια ώρα σύμφωνα με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας το 11,5% των νοικοκυριών έχουν τουλάχιστον ένα μέλος τους με πυρετό. Πυρετός πάνω από 40, βήχας, πονοκέφαλος, συνάχι, πόνοι στους μυς και στα κόκαλα και εξάντληση βασανίζουν εκατομμύρια Έλληνες, κυρίως παιδιά. 

Η έρευνα έγινε από 23-29 Νοεμβρίου. Τα ποσοστά είναι πολύ αυξημένα και από δύο έως τρις φορές υψηλότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα στις αρχές Νοεμβρίου.

 
Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για πολύ υψηλή δραστηριότητα της γρίπης. Οι επισκέψεις σε γιατρούς έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ. Την περασμένη εβδομάδα το 9,2% των επισκέψεων αφορούσαν ασθενείς με συμπτώματα γρίπης. Οι αριθμοί θα μεγαλώσουν πολύ περισσότερο καθώς αναμένεται κορύφωση της επιδημίας τις επόμενες εβδομάδες.
 
 
 
Η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας Ελένη Γιαμαρέλου κάλεσε για άλλη μια φορά τους πολίτες να εμβολιαστούν.
 
Χθες παρουσιάστηκαν τα στοιχεία από τον μέχρι τώρα εμβολιασμό και όπως είπε η κ. Γιαμαρέλου υπήρξαν 110 περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών όμως δεν είναι κάτι ανησυχητικό γιατί οι περισσότερες παρενέργειες είναι απλά ψυχολογικές από το άγχος.

Δείτε επίσης τις πρώτες παρενέργειες από τον εμβολιασμό για τη νέα γρίπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 Τα σχολεία που κλείνουν από τη Δευτέρα

Ολα τα σχολεία που κλείνουν από την Παρασκευή
10 εκατ. Ευρωπαίοι εμβολιάστηκαν
Ισπανία:νεκρός από τη μετάλλαξη του ιού

Γρίπη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε