Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

30χρονος κατηγορείται για δολιοφθορά σε κουτιά του φαρμάκου!

REUTERS
Κατηγορίες απαγγέλθηκαν χθες για πρόκληση δηλητηρίασης σε έναν 30χρονο άνδρα ο οποίος κατηγορείται για μια υπόθεση πιθανολογούμενης δολιοφθοράς σε κουτιά του φαρμάκου Nurofen Plus τον περασμένο μήνα στη Βρετανία, αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Ο Κρίστοφερ ΜακΓκουάιρ, ο οποίος είναι άνεργος και δεν έχει μόνιμη στέγη, συνελήφθη χθες στο Μπρόμλεϊ, στο νότιο Λονδίνο, σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιαρντ.
 
Ο ΜακΓκουάιρ θα παρουσιαστεί αύριο ενώπιον δικαστηρίου κατηγορούμενος για “μόλυνση εμπορευμάτων” και χορήγηση επιβλαβών ουσιών, προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία Rechitt Benckiser, η οποία παρασκευάζει το παυσίπονο Nurofen Plus, αναγκάστηκε, μετά τις υποψίες που είχε για πιθανή δολιοφθορά, να αποσύρει στα τέλη Αυγούστου το παυσίπονο αυτό από τη βρετανική αγορά, αφού ανακάλυψε ότι ψυχοτρόπα φάρμακα και σκευάσματα κατά της επιληψίας είχαν συσκευαστεί σε κουτιά του Nurofen Plus.
 
Η Rechitt Benckiser υπολογίζει ότι εκείνη την εποχή 250.000 κουτιά Nurofen Plus υπήρχαν εκείνη την περίοδο στα βρετανικά νοικοκυριά.
 
Η απόφαση για την απόσυρση του Nurofen Plus από την αγορά ελήφθη στις 26 Αυγούστου μετά τον εντοπισμό τεσσάρων κουτιών του φαρμάκου αυτού που περιείχαν Seroquel XL, ένα ψυχοτρόπο φάρμακο που χορηγείται σε περιπτώσεις σχιζοφρένειας και διπολικής ταραχής και ένα κουτί περιείχε το φάρμακο κατά της επιληψίας Neurontin.
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε