Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

33 νεκροί από το E.coli - Ανιχνεύτηκε σε κουνουπίδια

33 νεκροί από το E.coli - Ανιχνεύτηκε σε κουνουπίδια
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.06.2011 | 14:19
Πρώτη δημοσίευση: 11.06.2011 | 14:07

Οι ταϊλανδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το βακτήριο ανιχνεύτηκε σε κουνουπίδια που είχαν εισαχθεί από την Ευρώπη

και διενεργούν εξετάσεις για να καθοριστεί αν πρόκειται για το ίδιο στέλεχος του βακτηρίου που έχει προκαλέσει το θάνατο 33 ανθρώπων στην Ευρώπη.

"Χρειαζόμαστε τρεις έως πέντε ημέρες για να αναλύσουμε το στέλεχος του βακτηρίου", δήλωσε ο γενικός διευθυντής του τμήματος Ιατρικής του υπουργείου Υγείας, Σαταπόρν Βονγκσαροέν.

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι εντόπισε το βακτήριο σε ένα φορτίο με φρούτα αβοκάντος που είχε φθάσει από ευρωπαϊκή χώρα που δεν κατονόμασε. Ωστόσο μετά τις αναλύσεις οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν επρόκειτο για το ίδιο θανατηφόρο στέλεχος που μαστίζει τις τελευταίες εβδομάδες την Ευρώπη, κυρίως τη Γερμανία.

Οι υγειονομικές αρχές της Γερμανίας ανακοίνωσαν χθες ότι το ανθεκτικό στέλεχος του βακτηρίου εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε πακέτο με φύτρα, το οποίο προερχόταν από το αγρόκτημα βιολογικών προϊόντων στη βόρεια Γερμανία, καθορίζοντας τα φύτρα ως πηγή της μόλυνσης.

Ταυτόχρονα ήραν το συναγερμό για την κατανάλωση αγγουριών, τομάτων και ωμών πράσινων σαλατών που ίσχυε από τις 25 Μαΐου.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο