Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 16 Αθήνα Αναλυτικά

34 εκατομμύρια φάρμακα -“μαϊμού” στην Ευρώπη

34 εκατομμύρια φάρμακα -“μαϊμού” στην Ευρώπη
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.12.2009 | 08:23
Πρώτη δημοσίευση: 07.12.2009 | 08:23

Ως και Βιάγκρα “μαϊμούδες” έχουν κατασχεθεί από τις ελεγκτικές υπηρεσίες των χωρών της Ε.Ε.

μέσα στους δύο τελευταίους μήνες. Παυσίπονα αναλγητικά, ακόμη και αντικαρκινικά “ψευδοφάρμακα” διατίθενται σε χιλιάδες ασθενείς. Κάποιοι θησαυρίζουν όμως οι ασθενείς κινδυνεύουν με θάνατο.
«Κάθε παραχάραξη φαρμάκων συνιστά απόπειρα εκατόμβης. Ακόμη και εάν κάποιο σκεύασμα περιλαμβάνει απλώς μία ανενεργό ουσία, αυτό μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο πολυάριθμους ασθενείς, οι οποίοι πιστεύουν πως καταπολεμούν τη νόσο τους με κάποιο επαρκές φάρμακο», τονίζει ο Επίτροπος Φερχόιγκεν.
Ήδη από τον Ιούνιο, οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ αποδέχθηκαν ασμένως τη νέα νομοθεσία, που καθορίζει δικλείδες ασφαλείας για να αποτραπεί η εισβολή τέτοιων φαρμάκων στη νόμιμη αγορά, και προβλέπει την ασφάλιση των συσκευασιών με κωδικούς, ολογράμματα και σφραγίδες, καθώς και εντατικούς ελέγχους σε όλα επίπεδα της αγοράς, την παραγωγή, τους εισαγωγείς και τα φαρμακεία.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. NASA: Σημαντική ανακάλυψη! Βρέθηκε νερό στην Ευρώπη, δορυφόρο του Δία! NASA: Σημαντική ανακάλυψη! Βρέθηκε νερό στην Ευρώπη, δορυφόρο του Δία!
  2. Αυτές οι ουσίες σε απορρυπαντικά, τρόφιμα και φάρμακα προκαλούν αλλεργίες Αυτές οι ουσίες σε απορρυπαντικά, τρόφιμα και φάρμακα προκαλούν αλλεργίες
  3. Έναρξη της λειτουργίας των Ομάδων Εργασίας για την ανάπτυξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας Έναρξη της λειτουργίας των Ομάδων Εργασίας για την ανάπτυξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook