Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

8 νέοι θάνατοι σήμερα από τον Η1Ν1 - Συνολικά 108 οι νεκροί

8 νέοι θάνατοι σήμερα από τον Η1Ν1 - Συνολικά 108 οι νεκροί
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.02.2011 | 17:06
Πρώτη δημοσίευση: 22.02.2011 | 16:49

Άλλοι οκτώ άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από τον ιό Η1Ν1, που βρίσκεται πλέον σε πλήρη έξαρση σε ολόκληρη τη χώρα και αναμένεται να τεθεί σε ύφεση μετά τα μέσα Μαρτίου.

Με τους σημερινούς θανάτους, ο συνολικός αριθμός των νεκρών φτάνει τους 108, ενώ σήμερα νοσηλεύονται 115 άτομα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με εννέα ανθρώπους να εισέρχονται μόλις σήμερα ως νέα κρούσματα.

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αποφασίστηκε ότι τα ιδιωτικά φαρμακεία, που δεν διαθέτουν ικανό απόθεμα αντι-ιικών φαρμάκων, δύνανται να χορηγούν δωρεάν στους ασθενείς, με απλή ιατρική συνταγή, τα αντι-ιικά φάρμακα οσελταμιβίρη και ζαναμιβίρη, τα οποία θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν από το Εθνικό Απόθεμα που βρίσκεται στα φαρμακεία των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής, μεταξύ ιδιώτη και κρατικού φαρμακοποιού.

Οι διοικήσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ, παρακαλούνται όπως διευκολύνουν τη διάθεση αντι-ιικών από το απόθεμά τους στα ιδιωτικά φαρμακεία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.

Η χορήγηση αντι-ιικών φαρμάκων στους ασθενείς που πληρούν τις ενδείξεις θεραπείας, εξακολουθεί να πραγματοποιείται δωρεάν και από τα Φαρμακεία των Δημοσίων Νοσοκομείων καθώς και από τα Κέντρα Υγείας, από τα ιατρεία των ασφαλιστικών ταμείων και από τα οργανωμένα ιατρεία των Καλλικρατικών Δήμων, με απλή ιατρική συνταγή.
Η παρούσα Υπουργική Απόφαση ισχύει μέχρι της ανάκλησής της.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο