Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: “Μολυσμένο” το ασθενοφόρο που μετέφερε τη 19χρονη

, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μολυσμένο με τον ιό της γρίπης κυκλοφορούσε εδώ και 2 ολόκληρες ημέρες το ασθενοφόρο…

 που μετέφερε την 19χρονη, η οποία πέθανε χτυπημένη από τη νέα γρίπη.

Όπως καταγγέλλουν οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ αποκλειστικά στο ΝewsIt.gr, μόλις είδαν σήμερα στην τηλεόραση την είδηση του θανάτου της 19χρονης, τότε μόνο έτσι μπήκαν στην διαδικασία να εντοπίσουν το ασθενοφόρο που την μετέφερε.
Προς μεγάλη τους έκπληξη, διαπίστωσαν ότι κανείς από το νοσοκομείο δεν είχε δώσει σήμα να απολυμανθεί το ασθενοφόρο, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον κανονισμό, με αποτέλεσμα, 8 εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ και άγνωστος αριθμός διακομισθέντων να έχουν εκτεθεί στο μεταδιδόμενο ιό.

«Προφανώς κάποιοι από εμάς θα κόλλησαν την γρίπη» καταγγέλλει στο NewsIt.gr  ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας προσωπικού ΕΚΑΒ Ιερόθεος Γιαμουρίδης, και συνεχίζει «…κανείς δεν μας ενημέρωσε από το νοσοκομείο, ότι η κοπέλα που μεταφέρθηκε είχε κολλήσει τον ιό. Δυο ημέρες τώρα, από το βράδυ του Σαββάτου, το ασθενοφόρο κυκλοφορεί μολυσμένο. Και μην σκεφτείτε μόνο τους συναδέλφους μου, σκεφτείτε τους ασθενείς, πολλοί από αυτούς με βαριά νοσήματα, τι θα έχει γίνει αν κόλλησαν από τα μηχανήματα που χρησιμοποίησε το άτυχο κορίτσι».

Το NewsIt.gr επικοινώνησε με τον διοικητή του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Παντελιάδη, ο οποίος αιφνιδιασμένος είπε: «μόλις το βράδυ της Κυριακής εμείς μάθαμε ότι το τεστ της κοπέλας βγήκε θετικό στον ιό. Δεν ήταν όμως δική μας ευθύνη να ενημερώσουμε το ΕΚΑΒ, ώστε να απολυμανθεί το ασθενοφόρο. Εμείς, όπως οφείλαμε, ενημερώσαμε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Τώρα, αν η επιτροπή είναι αυτή που πρέπει να ενημερώσει, είναι κάτι που δεν το γνωρίζω!»

Μόλις πριν από λίγο, δηλαδή αργά σήμερα το μεσημέρι, αποσύρθηκε το συγκεκριμένο ασθενοφόρο για να απολυμανθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Νεκρή 19χρονη – 7 στην εντατική
                                    Ποιά σχολεία είναι κλειστά;

Την ίδια ώρα, άρχισαν από τη Δευτέρα και οι εμβολιασμοί του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε επίσης, τα σενάρια της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας για την εξέλιξη του πανδημικού κύματος στην Ελλάδα.

Στον υπόλοιπο κόσμο η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη και ειδικά στην Τουρκία, όπου οι θάνατοι αυξάνονται ραγδαία. Δείτε το σχετικό άρθρο.

Γρίπη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε