Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αγώνας ζωής για το 4 μηνών βρέφος – Μεταφέρθηκε στο Λονδίνο για να χειρουργηθεί

Αγώνας ζωής για το 4 μηνών βρέφος – Μεταφέρθηκε στο Λονδίνο για να χειρουργηθεί

Σε επείγουσα μεταμόσχευση λεπτού εντέρου σε εξειδικευμένο κέντρο της Αγγλίας (Great Ormond Street Hospital for Children) θα υποβληθεί το 4 μηνών κοριτσάκι, το οποίο νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εδώ και περίπου 2,5 μήνες.

Με προσωπική παρέμβαση του υπουργού Υγείας καλύφθηκε το υπολειπόμενο ποσό, χάρη στην ευγενική συνδρομή του διευθύνοντα συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, Απ. Ταμβακάκη, της Σ. Σάλλα και της Μ. Λάτση.

Το βρέφος που νοσηλεύόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, μεταφέρθηκε το πρωί με στρατιωτικό αεροσκάφος στο Λονδίνο.

Το κόστος της μεταμόσχευσης, ανέρχεται στο ποσό των 400.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το ποσό αυτό θα μπορούσε να καλυφθεί μέσω της διαδικασίας του Ε – 112, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης το ιατρικό κέντρο δεν αποδεχόταν τη λύση αυτή.

«Το ΔΣ του Ταμείου Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας, που σημειωτέον αν και χρεωκοπημένο έχει αρνηθεί την ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ, ενέκρινε το ποσό των 150.000 ευρώ, το οποίο και φυσικά ήταν ανεπαρκές για την μετάβαση του βρέφους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε