Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ανοχύρωτη η Θεσσαλονίκη απέναντι στον Η1Ν1 – Φάρμακα τέλος!

Δεν υπάρχουν αντιϊκά φάρμακα ουτε για δείγμα. Άδειασαν τα ράφια των φαρμακείων από αντιϊκά και τα λιγα που υπάρχουν λήγουν άμεσα.

Αν κάποιος αρρωστήσει από την γρίππη Η1Ν1 στη Θεσσαλονίκη δεν θα μπορέσει να λάβει αντιϊκή θεραπεία. “Κινδυνεύουν ζωές” λένε οι φαρμακοποιοί στη συμπρωτεύουσα. Κωφεύει στις εκκλήσεις τους το Υπουργείο Υγείας

Όλα τα αντιϊκά έχουν εξαντληθεί και τα ράφια των φαρμακείων έχουν στερέψει. Τα ελάχιστα που υπάρχουν λήγουν μεσα στον μήνα που διανύουμε και άρα δεν μπορούν να χορηγηθούν.

Οπως αποκαλύπτει στο newsit, ο Γενικός Γραμματέας Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης, “εδώ και πολλούς μήνες έχουμε παραγγείλει αντιϊκά φάρμακα και οι εταιρείες δεν μας στέλνουν. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλα σημεία της Ελλαδας. Στα αντιγριππικά εμβόλια υπάρχει επάρκεια αλλά αντιϊκά πρέπει να μας δώσουν άμεσα. Εχουμε ενημερώσει εδώ και καιρό το Υπουργείο Υγείας αλλά δεν έχει γίνει τίποτα, μας λένε μόνο ότι κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες.  Τον τελευταίο καιρό οι ελλείψεις είναι τόσο μεγάλες και τόσο σοβαρές που δεν κινδυνεύει μόνο η υγεία του κόσμου αλλά και η ίδια του η ζωή.”

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ NEWSIT ο Γ.Γ.Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης:

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε