Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 26 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Απεργούν την Πέμπτη οι γιατροί στα νοσοκομεία

Απεργούν την Πέμπτη οι γιατροί στα νοσοκομεία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.01.2013 | 18:30
Πρώτη δημοσίευση: 16.01.2013 | 18:30

Κοινό μέτωπο συγκροτούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας, όπως αναφέρουν, στην υποβάθμιση του Συστήματος Υγείας και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία κήρυξαν για αύριο 24ωρη απεργία, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Ο ΠΙΣ ζητά να προστατευτεί το κύρος και η αξιοπρέπεια του Έλληνα γιατρού, να μην εξοντωθούν μισθολογικά οι γιατροί, να μην περιθωριοποιηθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, να μην διαλυθεί η δημόσια περίθαλψη και να μην υποβαθμιστούν οι παροχές προς τους ασφαλισμένους.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η οποία, επιπλέον, έχει κηρύξει 24ωρη απεργία, στις 31 Ιανουαρίου, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, διεκδικεί «άμεση απόσυρση των εξαμβλωματικών οργανογραμμάτων που δημοσιεύει σωρηδόν το υπουργείο Υγείας, υλοποιώντας μνημονιακές επιλογές».

Επίσης, απαιτεί επικαιροποίηση των οργανισμών με βάση τις κοινωνικές ανάγκες που πρέπει να αποτυπώνονται στον υγειονομικό χάρτη της χώρας και την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Επίσης, ζητά στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό των νοσοκομείων, ασφαλή προγράμματα εφημεριών, πλήρως χρηματοδοτημένα, εξασφάλιση υγειονομικού υλικού και αξιοπρεπείς αμοιβές γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ NEWSIT
   Διαδώστε αυτό το άρθρο