Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αρχισαν οι εμβολιασμοί

Ενας από τους πρώτους πολίτες που έσπευσαν να εμβολιαστούν Φωτό REUTERS
Ενας από τους πρώτους πολίτες που έσπευσαν να εμβολιαστούν Φωτό REUTERS

 Γιατροί, νοσηλευτές και όσοι ανήκουν σε εξαιρετικά ευπαθείς ομάδες άρχισαν να εμβολιάζονται σήμερα.

Ικανοποιημένοι από την προσέλευση και τον εμβολιασμό νοσηλευτών και γιατρών οι υπεύθυνοι του Κέντρου Επιδημιολογικής Παρακολούθησης.

Το πρωϊ το εμβόλιο έκανε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία δήλωσε ότι εμβολιάστηκε για να στηρίξει όλη αυτή την προσπάθεια και εξήγησε ότι το όπλο μας κατά της νέας γρίπης είναι το εμβόλιο.

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία συνέστησε σε όλους τους καπνιστές άνω των 40 ετών να κάνουν μία σπιρομέτρηση, καθώς πολλοί από αυτούς μπορεί να μην γνωρίζουν ότι πάσχουν από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια κάτι που θα πρέπει να διαγνωστεί και ενόψει της νέας γρίπης, καθώς αυτό και μόνο τους κάνει περισσότερο ευάλωτους απέναντι στη νόσο.

Στις 23 Νοεμβρίου θα αρχίσει στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τα εμβολιαστικά κέντρα η χορήγηση του εμβολίου για τα άτομα, που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Την 1η Δεκεμβρίου θα μπορούν να εμβολιαστούν οι υγιείς ενήλικες, 18 έως 45 χρόνων. Από τις 17/12 σειρά παίρνουν παιδιά και έφηβοι από 4 έως 17 ετών και όλοι οι υγιείς άνω των 50 ετών.
 
Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, καθώς και οι χρόνιοι πάσχοντες θα εμβολιαστούν στα νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι στα Κέντρα Υγείας, στα εμβολιαστικά κέντρα του ΙΚΑ και σε αυτά που λειτουργούν στις νομαρχίες και στους δήμους.
 
Τα εμβολιαστικά κέντρα στα νοσοκομεία θα λειτουργούν καθημερινά απογευματινές ώρες, καθώς και Σαββατοκύριακα εκτός εφημερίας.

Εμβολιασμοί ξεκίνησαν και στα Χανιά της Κρήτης. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

 

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν είχαν απολυμάνει το ασθενόφόρο που μετέφερε την 19χρονη


Γρίπη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε