Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 20 Αθήνα Αναλυτικά

Ασπιρίνη τέλος!

Ασπιρίνη τέλος!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.02.2011 | 11:04
Πρώτη δημοσίευση: 22.02.2011 | 10:54

Εξαφανίστηκαν οι ασπιρίνες από τα περισσότερα φαρμακεία επειδή είναι φθηνές.
 

Για την έλλειψη ασπιρίνης από τα φαρμακεία οι φαρµακοποιοί καταγγέλλουν πως δεν τους τροφοδοτούν οι φαρμακαποθήκες, οι υπεύθυνοι των οποίων με τη σειρά τους ρίχνουν το φταίξιμο στην φαρμακευτική εταιρεία.Από την πλευρά της η Bayer Ελλάς ισχυρίζεται πως έχει ήδη διαθέσει στην αγορά 20% περισσότερες ασπιρίνες από πέρσυ.
 
Οι φαρμακοποιοί ισχυρίζονται πως οι λόγοι της εξαφάνισης της ασπιρίνης είναι καθαρά κερδοσκοπικοί.Ότι δηλαδή με τις παράλληλες εξαγωγές ''συμφέρει'' καλύτερα να διοχετευτεί η ασπιρίνη στη Γερμανία που πωλείται προς 4 ευρώ παρά στη χώρα μας που διατίθεται προς 0,67 ευρώ.Το ίδιο κουτί με ασπιρίνες στην Ιταλία πωλείται προς 2,5 ευρώ και βέβαια δεν παρατηρείται έλλειψη.
 
Σύμφωνα με τα Νέα ο ΕΟΦ είχε επιβάλει τον Σεπτέµβριο ποινή στην Bayer για µειωµένη προµήθεια της αγοράς.Η εξήγηση που δόθηκε ήταν ότι ότι η µειωµένη διάθεση έγινε για δύο λόγους, πρώτον επειδή η τιµής της ήταν εξαιρετικά χαµηλή και δεύτερον επειδή πουλιόταν στα περίπτερα.
 
Οι ειδικοί λένε πως την ασπιρίνη θα µπορούσε να αντικαταστήσει το salospir, σε υψηλότερη όµως δοσολογία και ο ΕΟΦ έθεσε σε λειτουργία τον τηλεφωνικό αριθµό 1142, όπου πολίτες και φαρµακοποιοί θα µπορούν να καταγγέλλουν ελλείψεις φαρµάκων.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Είστε νάρκισσος, ψυχοπαθής, ή και τα δύο; Κάντε ΕΔΩ το πρωτότυπο τεστ! Είστε νάρκισσος, ψυχοπαθής, ή και τα δύο; Κάντε ΕΔΩ το πρωτότυπο τεστ!
  2. Έμφραγμα: Τι θα νιώσετε λίγο ΠΡΙΝ σας συμβεί Έμφραγμα: Τι θα νιώσετε λίγο ΠΡΙΝ σας συμβεί
  3. Κυστική ίνωση: Προσοχή στα συμπτώματα που δείχνουν πρόβλημα! Κυστική ίνωση: Προσοχή στα συμπτώματα που δείχνουν πρόβλημα!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook