Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 12 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αυξάνεται το κάπνισμα μεταξύ γυναικών

Αυξάνεται το κάπνισμα μεταξύ γυναικών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.05.2010 | 19:30
Πρώτη δημοσίευση: 28.05.2010 | 19:30

Τα νεαρά κορίτσια σήμερα, σε πολλές χώρες, ξεκινούν το κάπνισμα με την ίδια συχνότητα όπως και τα αγόρια.

Η μεγάλη πλειοψηφία των καπνιστών σε όλο τον κόσμο είναι άνδρες. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του 2006 το 40% των ανδρών και το 9% των γυναικών καπνίζουν. Ωστόσο, όσον αφορά τις νεότερες γενιές, στις μισές χώρες όπου έγιναν μελέτες τα τελευταία χρόνια δεν παρατηρήθηκαν μεγάλες διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επισημαίνουν ότι το μάρκετινγκ των καπνοβιομηχανιών, ιδίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, απευθύνεται ολοένα και περισσότερο στις γυναίκες καθώς θεωρείται ότι σε αυτόν τον πληθυσμιακό τομέα υπάρχει χώρος για ανάπτυξη.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο από τις συνέπειες του καπνού πεθαίνουν 5 εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων το 1,5 εκατομμύριο είναι γυναίκες. Οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να αυξηθούν.

    

   


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Το FOX Life διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά το πιο glamorous event της χρονιάς, αφιερωμένο  στις γυναίκες που εμπνέουν! Το FOX Life διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά το πιο glamorous event της χρονιάς, αφιερωμένο στις γυναίκες που εμπνέουν!
  2. Κυβέρνηση Τραμπ: Έτοιμη για συνεννόηση στη φορολογία μετά το  ναυάγιο  της υγείας Κυβέρνηση Τραμπ: Έτοιμη για συνεννόηση στη φορολογία μετά το "ναυάγιο" της υγείας
  3. Σταμάτης Γονίδης: Παραδέχεται πως έβαλε γυναίκες που ήταν μαζί του να κάνουν εκτρώσεις Σταμάτης Γονίδης: Παραδέχεται πως έβαλε γυναίκες που ήταν μαζί του να κάνουν εκτρώσεις
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook