Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αύξηση των ζευγαριών που καταφεύγουν στην εξωσωματική στην Κρήτη

Αύξηση των ζευγαριών που καταφεύγουν στην εξωσωματική στην Κρήτη

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι γυναικολόγοι χορηγούν φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να διευκολύνουν την αναπαραγωγή .

Αύξηση των ζευγαριών που καταφεύγουν σε μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για να αποκτήσουν παιδιά , διαπιστώνεται τα τελευταία χρόνια και στην Κρήτη . Η πιο συνηθισμένη μέθοδος είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση που ωστόσο δεν εξασφαλίζει πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα .

Ωστόσο όπως επισημάνθηκε κατά το 15ο Παγκρήτιο ιατρικό συνέδριο που πραγματοποιείται στα Χανιά, εφαρμόζονται ήδη νέες μέθοδοι υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που υπόσχονται να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχημένης κύησης σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα . Όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια του συνεδρίου όλο και περισσότερα ζευγάρια και στην Κρήτη καταφεύγουν σ αυτές .

Σύμφωνα με τον καθηγητή Διαμαντή Δάφνη, «δεν μπορούμε ποτέ να δώσουμε ακριβή αριθμό προσπαθειών . Προσπαθούμε σε όλες τις γυναίκες να δώσουμε το μεγαλύτερο δυνατόν, ισχύει όμως ο κανόνας ότι όσο πιο πολλές εξωσωματικές κάνει, τόσο μειώνεται η πιθανότητα να μείνει κάποια γυναίκα έγκυος»

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι γυναικολόγοι χορηγούν φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να διευκολύνουν την αναπαραγωγή . Όπως επισημαίνουν, με τον τρόπο αυτό κατευθύνουν τον κύκλο της γυναίκας όταν αυτός δεν είναι σταθερός, προκειμένου να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Τα φάρμακα τα οποία χρησιμοποιούμε είναι φάρμακα τα οποία βοηθούν να φτιάξει ο κύκλος της γυναίκας και τον κάνουμε κατευθυνόμενο» τόνισε ο καθηγητής.

Όπως ακόμα είπε, η μέθοδος της μικρογονιμοποίησης είναι η πιο συνηθισμένη στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής: «Η βασική μέθοδος είναι της μικρογονιμοποίησης, επειδή εκτός των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, σε ποσοστό 50% το πρόβλημα οφείλεται στα σπερματοζωάρια του άνδρα. Ετσι χρησιμοποιείται η μικρογονιμοποίηση για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες»

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε