Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αυξήθηκαν σημαντικά αυτοί που αποφάσισαν να κόψουν το κάπνισμα

Αυξήθηκαν σημαντικά αυτοί που αποφάσισαν να κόψουν το κάπνισμα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.01.2011 | 23:04
Πρώτη δημοσίευση: 26.01.2011 | 22:35

H Ελλάδα κατέχει σήμερα μια θλιβερή πρωτιά στα θέματα καπνίσματος, με την υψηλότερη αναλογία καπνιστών στην Ευρώπη και μια από τις υψηλότερες σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερο από 50% αυξήθηκε τον περασμένο χρόνο η προσέλευση καπνιστών στα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος σε σχέση με το 2009, ενώ σημαντική αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός των καπνιστών που δηλώνουν ότι σκοπεύουν να διακόψουν το κάπνισμα εντός του προσεχούς εξαμήνου. Αυτό καταγράφει σχετική έρευνα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και η αύξηση αποδίδεται στην εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία χαιρετίζει την πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας σχετικά με την πλήρη εφαρμογή του νόμου για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους, καθώς και την εντατικοποίηση των ελέγχων εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών.

Όπως επισημαίνουν, η Ελλάδα κατέχει σήμερα μια θλιβερή πρωτιά στα θέματα καπνίσματος, με την υψηλότερη αναλογία καπνιστών στην Ευρώπη και μια από τις υψηλότερες σε όλο τον κόσμο. « Για την αντιμετώπιση της θανατηφόρας αυτής επιδημίας απαιτείται συστράτευση και συντονισμένη προσπάθεια, εκ μέρους της πολιτείας, της επιστημονικής κοινότητας, των φορέων, αλλά και των πολιτών».

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία ενισχύει τους επαγγελματίες εστίασης, οι οποίοι τηρούν το νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος σε εσωτερικούς χώρους. Συγκεκριμένα, έχει δημιουργήσει στην ιστοσελίδα της (www.hts.org.gr) ειδική ενότητα για την προβολή των επιχειρήσεων που σέβονται την υγεία των πελατών τους, παρέχοντας ένα περιβάλλον χωρίς καπνό, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Θεωρεί ότι οι ενέργειες των τελευταίων ετών έχουν συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της ευαισθητοποίησης των πολιτών ενάντια στο κάπνισμα. Σημειώνει ότι η προσπάθεια αυτή δεν πρέπει να ατονήσει, αντίθετα οφείλει να ενταθεί και διευρυνθεί. Τέλος η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία καλεί την Πολιτεία να συνεχίσει αποφασιστικά τις δράσεις της στο μέτωπο του καπνίσματος, και ταυτόχρονα φορείς, επιχειρήσεις, αλλά και πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους «ενάντια σε μια από τις πιο επικίνδυνες μάστιγες της εποχής μας».   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Τι κάνει το τσιγάρο στους πνεύμονες: Το βίντεο που σόκαρε τους καπνιστές παγκοσμίως [pics, vid] Τι κάνει το τσιγάρο στους πνεύμονες: Το βίντεο που σόκαρε τους καπνιστές παγκοσμίως [pics, vid]
  2. Σπύρος Μπιμπίλας: Τι λέει για τον Στάθη Ψάλτη και την υγεία του; Σπύρος Μπιμπίλας: Τι λέει για τον Στάθη Ψάλτη και την υγεία του;
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook