Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 26 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αυτό είναι το σφαγείο στην Ρουμανία που έδινε κρέας αλόγου σε όλη την Ευρώπη!

Αυτό είναι το σφαγείο στην Ρουμανία που έδινε κρέας αλόγου σε όλη την Ευρώπη!
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 12.02.2013 | 13:41
Πρώτη δημοσίευση: 12.02.2013 | 13:41

Σε μια απομακρυσμένη γωνιά της Ρουμανίας είναι το σφαγείο το οποίο σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ έχει γεμίσει κρέας αλόγου τα ευρωπαϊκά σουπερμάρκετ. Το νεο διατροφικό σκάνδαλο συγκλονίζει την Ευρώπη και δείχνει για ακόμα μια φορά πόσο ευάλωτοι είναι οι καταναλωτές.

Το σφαγείο στο μικρό χωριό Ρομά στα βορειοανατολικά της χώρας και δεν είναι μυστικό ότι εκεί σφάζονται χιλιάδες άλογα για το κρέας τους κάθε χρόνο.

Ο υπουργός Γεωργίας της Ρουμανίας επιβεβαιώσε ότι το κρέας αλόγου που έχει κατακλύσει την Ευρώπη προέρχεται από δυο ρουμανικά σφαγεία, αρνήθηκε όμως ότι ευθύνεται για την πρόσμιξη του αλογίσιου κρέατος με μοσχαρίσιο.Χθες, ο ιδιοκτήτης του ενός σφαγείου παραδέχθηκε ότι αγοράζουν άλογα από οποιονδήποτε.
"Εμείς ότι πουλάμε είναι ξεκάθαρο", είπε στην Daily Mail. Και πρόσθεσε: "Εμείς πουλάμε κρέας αλόγου και τίποτε άλλο."Το κρέας αλόγου που βρέθηκε σε τρόφιμα στην Βρετανία, πωλούνταν από αλυσίδες όπως η Findus και η Τesco.

Για να καταλήξει εκεί, είχε κάνει μια τεράστια διαδρομή: Το κρέας από την Ρουμανία, πουλήθηκε πρώτα σε έναν έμπορο στην Ολλανδία ο οποίος εκτελούσε παραγγελία για έναν Κύπριο επιχειρηματία.Ο Κύπριος πούλησε στην συνέχεια το κρέας στην γαλλική εταιρεία Spanghero η οποία προμηθεύει κρέας στην Comigel – η οποία είναι η εταιρεία που παρασκευάζει γεύματα για την Findus και την Tesco στο εργοστάσιό τους στο Λουξεμβούργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου σε τρόφιμα

ΕΦΕΤ: Δεν υπάρχουν στην ελληνική αγορά μπιφτέκια από... άλογο

Μεγάλη αλυσίδα σουπερ μάρκετ πωλούσε κρέας αλόγου για βοδινό!

Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο