Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Δε θα βρουν ποτέ την αιτία του E.coli; – Έφτασαν τους 30 οι νεκροί

ΦΩΤΟ REUTERS

Ακόμη και το ενδεχόμενο να μη βρεθεί ποτέ η προέλευση της επιδημίας του θανατηφόρου βακτηρίου αφήνουν ανοιχτό οι επιστήμονες.

Οι φύτρες των φασολιών και του αρακά παραμένουν οι κύριοι “ύποπτοι”, όμως δεν έχει βρεθεί σε αυτά το στέλεχος του βακτηρίου E.coli 0104 (EHEC).

Τα τρία τέταρτα των επιδημιών του Ehec που έχουν σημειωθεί στο παρελθόν στη Γερμανία τελείωσαν χωρίς να βρεθεί η προέλευσή τους, όπως ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο για την Εκτίμηση Κινδύνων με έδρα το Βερολίνο. Αυτό συνέβη επειδή η τροφή που προκάλεσε την επιδημία είχε καταναλωθεί ή πεταχτεί προτού αρρωστήσουν οι άνθρωποι.

Πάντως οι ημερήσιες εισαγωγές σε νοσοκομεία με αιμορραγική διάρροια, το πρώτο σύμπτωμα της επιδημίας, μειώνονται, σύμφωνα με το γερμανικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, την ώρα όμως που ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται.

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι ακόμη τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας έτσι τον απολογισμό σε 29 νεκρούς στη Γερμανία και έναν ακόμη στη Σουηδία.

Αν και η επιδημία χτυπά και προκαλεί το θάνατο κυρίως γυναικών, η πλειονότητα των θυμάτων είναι ηλικίας μεγαλύτερης των 60 ετών. Η Κάτω Σαξονία είναι το γερμανικό κρατίδιο όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι, 10 συνολικά. Περίπου 2.800 Γερμανοί έχουν αρρωστήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το E.coli σκότωσε ακόμη δυο ανθρώπους στη Γερμανία

Αβοκάντο από την Ευρώπη βρέθηκαν μολυσμένα με E.coli

Βρήκαν διαφορετικό στέλεχος του E.coli στην Ολλανδία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε