Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δείξε μου τα δάχτυλα σου να σου πω... την τύχη σου

Δείξε μου τα δάχτυλα σου να σου πω... την τύχη σου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.11.2010 | 11:28
Πρώτη δημοσίευση: 11.11.2010 | 11:28

Τι δάχτυλα έχετε; Χοντρά, μεγάλα ή μικρά; Όλα παίζουν ρόλο αφού τώρα το μέγεθος των... δαχτύλων δείχνει και την τύχη σου!

Το μέγεθος των δαχτύλων ενός άνδρα αποτελεί δείκτη για τον πλούτο του - ή τη δυνατότητά του να πλουτίσει κάποια στιγμή - σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική μελέτη, η οποία διαπίστωσε ότι όσο μακρύτερο παράμεσο έχει κάποιος σε σχέση με τα υπόλοιπα δάχτυλά του χεριού του, ιδίως σε σχέση με το δείκτη του, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να βγάζει -ή να βγάλει στο μέλλον- περισσότερα χρήματα.
 
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Κονκόρντια, υπό τον καθηγητή Γκαντ Σάαντ, που δημοσίευσαν τα συμπεράσματά τους στο περιοδικό "Personality and Individual Differences" (Προσωπικότητα και Ατομικές Διαφορές), σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", διαπίστωσαν επίσης ότι το μήκος του παράμεσου δείχνει πόσο ανταγωνιστικός είναι κάποιος στη δουλειά του και στη ζωή γενικότερα, είτε όταν κλείνει συμφωνίες, είτε όταν κάνει κάθε είδους διαπραγματεύσεις, είτε όταν "κυνηγάει" μια κοπέλα.
 
Από την άλλη, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γυναίκες, αν και γοητεύονται από τέτοιους άνδρες, τείνουν να προτιμούν για μονιμότερο σύντροφο κάποιον πιο "αξιόπιστο" και λιγότερο ριψοκίνδυνο άνδρα (αν και περισσότερο βαρετό), ο οποίος, αντίστροφα, έχει μακρύτερο δείκτη σε σχέση με τον παράμεσο.
 
Το επίπεδο της ορμόνης τεστοστερόνης επιδρά, ήδη από την μήτρα της μητέρας, στο σχετικό μήκος των δαχτύλων του παιδιού, τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια, αλλά είναι βασικά στους άνδρες που φαίνεται να επηρεάζεται η συμπεριφορά τους. Όταν ένας άνδρας έχει υψηλό επίπεδο τεστοστερόνης, άρα και μακρύτερο παράμεσο σε σχέση με το δείκτη, τότε έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση και την τάση να θέλει να νικάει παντού στη ζωή του, πράγμα που τον ωθεί -και του επιτρέπει- να βγάζει περισσότερα χρήματα.
 
Η τάση αυτή να ξεχωρίζει, εκδηλώνεται, εκτός από τα χρήματα, σε άλλους δύο τομείς, στα σπορ και στις κοινωνικές σχέσεις (ιδιαίτερα τις ερωτικές), με συνέπεια οι άνδρες αυτοί -οι λεγόμενοι "επικίνδυνοι"- να γίνονται ελκυστικοί στις γυναίκες, αλλά όχι κατ' ανάγκη για μόνιμοι σύντροφοι της ζωής τους.
 
Αντίθετα, σύμφωνα με τους ερευνητές, η συμπεριφορά των γυναικών δεν συσχετίζεται με το μήκος και την αναλογία των δαχτύλων τους. Άλλωστε, συνήθως στις γυναίκες, όπως ανέφερε ο Σάαντ, ο δείκτης και ο παράμεσος έχουν σχεδόν ίδιο μήκος, ενώ στους άνδρες ο δείκτης είναι συχνά μικρότερος από τον παράμεσο.
 
Μια προηγούμενη μελέτη από ερευνητές του πανεπιστημίου Κέμπριτζ είχε δείξει ότι οι τραπεζίτες του Σίτι είναι γενικά πιο πετυχημένοι, αν έχουν μακρύτερο παράμεσο, γιατί παίρνουν περισσότερα ρίσκα και αντιδρούν με μεγαλύτερη τόλμη και ταχύτητα στις μεταβολές της αγοράς.
 
    Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Σπύρος Μπιμπίλας: Τι λέει για τον Στάθη Ψάλτη και την υγεία του; Σπύρος Μπιμπίλας: Τι λέει για τον Στάθη Ψάλτη και την υγεία του;
  2. Η Νανά Παλαιτσάκη μιλά για την υποτροπή στην υγεία της Η Νανά Παλαιτσάκη μιλά για την υποτροπή στην υγεία της
  3. Άδωνις Γεωργιάδης: Ο κ. Τσίπρας κάνει την εξεταστική μόνο για εμένα Άδωνις Γεωργιάδης: Ο κ. Τσίπρας κάνει την εξεταστική μόνο για εμένα
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook