Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΣΚΑΡ 2017· ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 8 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Διαβάστε στο iatropedia.gr: Έτοιμη η θετική λίστα φαρμάκων

Διαβάστε στο iatropedia.gr: Έτοιμη η θετική λίστα φαρμάκων
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.09.2011 | 11:13
Πρώτη δημοσίευση: 20.09.2011 | 11:13

Εκδόθηκε η κοινή υπουργική απόφαση για τον κατάλογο των φαρμάκων που θα αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Μία εβδομάδα προθεσμία έχουν οι φαρμακευτικές εταιρείες για να εντάξουν τα φάρμακά τους στη θετική λίστα φαρμάκων που τους παραδόθηκε από το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για τον κατάλογο των φαρμάκων που θα αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Οι εταιρείες θα εξετάσουν μεταξύ άλλων τις τιμές αναφοράς που ορίσθηκαν, δηλαδή τις ανώτατες τιμές αποζημίωσης ανά θεραπευτική κατηγορία για να αποφασίσουν εάν επιθυμούν να καταχωρήσουν τα προϊόντα τους στη λίστα.

Τα φαρμακευτικά σκευάσματα η τιμή πώλησης των οποίων είναι μικρότερη ή ίση της τιμής αναφοράς, εντάσσονται στον θετικό κατάλογο συνταγογραφούμενων φαρμάκων και θα αποζημιώνονται από τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Για τα φάρμακά τους αυτά οι εταιρείες θα πρέπει να επιστρέφουν 4% ως έκπτωση (rebate) στα ασφαλιστικά Ταμεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.iatropedia.com   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. «Έχω καταστρέψει ολόκληρη παράσταση για χάρη ενός έρωτα! Ο πατέρας μου γάμ…ε τη ζωή και την υγεία του για τον έρωτα»! «Έχω καταστρέψει ολόκληρη παράσταση για χάρη ενός έρωτα! Ο πατέρας μου γάμ…ε τη ζωή και την υγεία του για τον έρωτα»!
  2. Ένταση ξύλο και λιποθυμίες στο υπουργείο Υγείας! - Ντου των εργαζομένων στα νοσοκομεία [pics, vid] Ένταση ξύλο και λιποθυμίες στο υπουργείο Υγείας! - Ντου των εργαζομένων στα νοσοκομεία [pics, vid]
  3. Δίκτυο παράνομης διακίνησης ψευδεπίγραφων φαρμάκων αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη Δίκτυο παράνομης διακίνησης ψευδεπίγραφων φαρμάκων αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook