Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Διώξτε τη σκορδίλα με λίγο... γάλα!

Διώξτε τη σκορδίλα με λίγο... γάλα!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.09.2010 | 07:52
Πρώτη δημοσίευση: 01.09.2010 | 07:52

Πόσες φορές θέλετε να φάτε λίγο τζατζίκι αλλά σκέφτεστε πως θα φιλήσετε μετά το ταίρι σας γιατί θα μυρίζετε σκορδίλα; Πολλές. Όμως τώρα ξεχάστε τα στοματικά διαλύματα και πιείτε...γάλα!

Ο Αμερικανοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι τη δυσάρεστη οσμή του σκόρδου στην αναπνοή μπορεί να καλύψει ένα ποτήρι γάλα. Σύμφωνα με τους ερευνητές το γάλα διαθέτει συστατικά που δρουν ανασταλτικά σε εκείνα που προκαλούν την κακοσμία. Ειδικοί του Πανεπιστημίου του Οχάιου πειραματίστηκαν τόσο με ωμό όσο και με μαγειρεμένο σκόρδο και διαπίστωσαν ότι το γάλα μειώνει σημαντικά τις συγκεντρώσεις των χημικών ουσιών που δίνουν στο σκόρδο την έντονη και μακράς διάρκειας οσμή του.
 
Η ανακάλυψη είναι σημαντική αφού από τη μια πλευρά ούτε το βούρτσισμα των δοντιών δεν είναι ικανό να περιορίσει την κακοσμία από το σκόρδο ενώ από την άλλη το σκόρδο έχει ιδιαίτερα ευεργετική δράση στον οργανισμό και ειδικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης. Ετσι μπορούμε πλέον να τρώμε ελεύθερα σκόρδο χωρίς να ανησυχούμε για τις κοινωνικές «συνέπειές» του.
 
Μάλιστα οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το γάλα καλύπτει όχι μόνο την οσμή του σκόρδου αλλά και διαφόρων άλλων μπαχαρικών που έχει καταναλώσει κάποιος.



   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. 25η Μαρτίου: Ποιοι πρέπει να αποφύγουν την σκορδαλιά για λόγους υγείας 25η Μαρτίου: Ποιοι πρέπει να αποφύγουν την σκορδαλιά για λόγους υγείας
  2. Σπύρος Μπιμπίλας: Τι λέει για τον Στάθη Ψάλτη και την υγεία του; Σπύρος Μπιμπίλας: Τι λέει για τον Στάθη Ψάλτη και την υγεία του;
  3. Οστεοπόρωση: Για ποιους ένα κάταγμα είναι θανατηφόρο – Τι να κάνετε αν δεν πίνετε γάλα Οστεοπόρωση: Για ποιους ένα κάταγμα είναι θανατηφόρο – Τι να κάνετε αν δεν πίνετε γάλα
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook