Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΣΚΑΡ 2017· ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ Λίγα Σύννεφα 12 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δύο επιδημίες τρομάζουν την Ευρώπη

Δύο επιδημίες τρομάζουν την Ευρώπη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.07.2011 | 23:19
Πρώτη δημοσίευση: 14.07.2011 | 23:17

Η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων αναφέρθηκαν στη Γερμανία (κυρίως Βόρεια), αλλά μικρός αριθμός αναφέρθηκε και σε άλλα κράτη ΕΕ.

Στις 22 Μαΐου 2011 η Γερμανία δήλωσε την ανίχνευση σημαντικής αύξησης του αριθμού των ασθενών με αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο και αιμορραγική διάρροια εξ αιτίας κολοβακτηριδίου E. Coli που παράγει τοξίνη shiga (STEC).

Μέχρι τις 8 Ιουλίου έχουν αναφερθεί συνολικά 3.024 κρούσματα STEC O104:H4 (συμπεριλαμβανομένων 16 θανάτων).
750 κρούσματα αιμολυτικού ουραιμικού συνδρόμου (συμπεριλαμβανομένων 28 θανάτων).

Πιο πρόσφατα συρροή 12 κρουσμάτων αιμολυτικού ουραιμικού συνδρόμου αναφέρθηκε στο Bordeaux, της Γαλλίας σε συμμετέχοντες σε τοπική εκδήλωση της κοινότητας Bègles. Η συρροή οφείλεται στο ίδιο στέλεχος STEC O104:H4, το οποίο προκάλεσε την επιδημία στην Γερμανία.

Οι δύο επιδημίες συνδέονται καθώς το στέλεχος είναι ακριβώς το ίδιο αλλά επίσης συνδέονται με την κατανάλωση φύτρων. Μέσω διαδικασιών ιχνηλάτησης/ταυτοποίησης τα ευρωπαϊκά κέντρα συνδέουν τις επιδημίες με σπόρους μοσχοσίταρου (fenugreek), που εισήχθησαν από την Αίγυπτο.

Ένα ακόμη σημαντικό σημείο που προέκυψε από την έρευνα στη Γερμανία είναι η ανακάλυψη μεγάλου ποσοστού ασυμπτωματικών λοιμώξεων σε παιδιά.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. «Έχω καταστρέψει ολόκληρη παράσταση για χάρη ενός έρωτα! Ο πατέρας μου γάμ…ε τη ζωή και την υγεία του για τον έρωτα»! «Έχω καταστρέψει ολόκληρη παράσταση για χάρη ενός έρωτα! Ο πατέρας μου γάμ…ε τη ζωή και την υγεία του για τον έρωτα»!
  2. Ένταση ξύλο και λιποθυμίες στο υπουργείο Υγείας! - Ντου των εργαζομένων στα νοσοκομεία [pics, vid] Ένταση ξύλο και λιποθυμίες στο υπουργείο Υγείας! - Ντου των εργαζομένων στα νοσοκομεία [pics, vid]
  3. Τι δείχνει για κάποιον η μόνιμη αργοπορία του σε ραντεβού και υποχρεώσεις Τι δείχνει για κάποιον η μόνιμη αργοπορία του σε ραντεβού και υποχρεώσεις
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook