Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 10 Αθήνα Αναλυτικά

Δύο επιδημίες τρομάζουν την Ευρώπη

Δύο επιδημίες τρομάζουν την Ευρώπη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.07.2011 | 23:19
Πρώτη δημοσίευση: 14.07.2011 | 23:17

Η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων αναφέρθηκαν στη Γερμανία (κυρίως Βόρεια), αλλά μικρός αριθμός αναφέρθηκε και σε άλλα κράτη ΕΕ.

Στις 22 Μαΐου 2011 η Γερμανία δήλωσε την ανίχνευση σημαντικής αύξησης του αριθμού των ασθενών με αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο και αιμορραγική διάρροια εξ αιτίας κολοβακτηριδίου E. Coli που παράγει τοξίνη shiga (STEC).

Μέχρι τις 8 Ιουλίου έχουν αναφερθεί συνολικά 3.024 κρούσματα STEC O104:H4 (συμπεριλαμβανομένων 16 θανάτων).
750 κρούσματα αιμολυτικού ουραιμικού συνδρόμου (συμπεριλαμβανομένων 28 θανάτων).

Πιο πρόσφατα συρροή 12 κρουσμάτων αιμολυτικού ουραιμικού συνδρόμου αναφέρθηκε στο Bordeaux, της Γαλλίας σε συμμετέχοντες σε τοπική εκδήλωση της κοινότητας Bègles. Η συρροή οφείλεται στο ίδιο στέλεχος STEC O104:H4, το οποίο προκάλεσε την επιδημία στην Γερμανία.

Οι δύο επιδημίες συνδέονται καθώς το στέλεχος είναι ακριβώς το ίδιο αλλά επίσης συνδέονται με την κατανάλωση φύτρων. Μέσω διαδικασιών ιχνηλάτησης/ταυτοποίησης τα ευρωπαϊκά κέντρα συνδέουν τις επιδημίες με σπόρους μοσχοσίταρου (fenugreek), που εισήχθησαν από την Αίγυπτο.

Ένα ακόμη σημαντικό σημείο που προέκυψε από την έρευνα στη Γερμανία είναι η ανακάλυψη μεγάλου ποσοστού ασυμπτωματικών λοιμώξεων σε παιδιά.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στην Υγεία – Όλες οι λεπτομέρειες ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στην Υγεία – Όλες οι λεπτομέρειες
  2. Πώς συνδέονται μακροζωία και αισιοδοξία – Τι ισχύει ειδικά με τις γυναίκες Πώς συνδέονται μακροζωία και αισιοδοξία – Τι ισχύει ειδικά με τις γυναίκες
  3. Τι αποκαλύπτουν για την υγεία σας αυτά τα σημάδια στα μάτια Τι αποκαλύπτουν για την υγεία σας αυτά τα σημάδια στα μάτια
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook