Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δυο νέα φάρμακα για τον διαβήτη

Δυο νέα φάρμακα για τον διαβήτη
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.11.2009 | 15:30
Πρώτη δημοσίευση: 10.11.2009 | 15:30

Δύο νέα φάρμακα για το σακχαρώδη διαβήτη θα κυκλοφορήσουν μέσα στους πρώτους μήνες του 2010...

Πρόκειται για τη λιραγλουτίδη, η οποία θα είναι σε ενέσιμη μορφή και τη σαξαγλιπτίνη, η οποία θα έχει μορφή χαπιού. Και τα δύο φάρμακα θα χορηγούνται μία φορά την ημέρα.
Το πλεονέκτημα της λιραγλουτίδης είναι ότι μειώνει τα αυξημένα ποσοστά του σακχάρου στο αίμα κι έχει λιγότερες παρενέργειες. Η κυκλοφορία της στην Ελλάδα αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2010.

Από την άλλη τα πλεονεκτήματά της σαξαγλιπτίνης είναι ότι ενισχύει την ικανότητα του οργανισμού να μειώνει τα υψηλά ποσοστά του σακχάρου στο αίμα και βοηθάει στην έκκριση ινσουλίνης από το πάγκρεας κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

eυχάριστα είναι τα νέα και για τις γυναίκες που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά.
Παλαιότερα, η εγκυμοσύνη σε γυναίκες με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 ήταν μεγάλο πρόβλημα. Η κύηση ήταν ανέφικτη, εξαιτίας της κακής ρύθμισης του διαβήτη, η οποία προκαλούσε επιπλοκές που έθεταν σε κίνδυνο μητέρα και έμβρυο.
Πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει και οι γυναίκες με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 μπορούν να μείνουν έγκυες και να γεννήσουν υγιή μωρά. Απαραίτητη προϋπόθεση, βέβαια, είναι να προγραμματίζουν την κύησή τους, ώστε να επιτυγχάνουν σωστή ρύθμιση του σακχάρου τους.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο