Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΣΚΑΡ 2017· ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ Συννεφιά 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΕΟΠΥΥ: "Δεν υπάρχουν αποχωρήσεις γιατρών"

ΕΟΠΥΥ: `Δεν υπάρχουν αποχωρήσεις γιατρών`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.01.2013 | 19:19

Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διαψεύδει τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μαζική αποχώρηση γιατρών από τον Οργανισμό.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο συνολικός αριθμός των γιατρών του ΕΟΠΥΥ σήμερα ανέρχεται περίπου σε 12.000. “Οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σε περίπου 5.500 και όχι 4.000, όπως λανθασμένα αναφέρονται στα διάφορα δημοσιεύματα. Είναι γνωστό σε όλους ότι όχι μόνο δεν υπάρχει κύμα αποχώρησης συμβεβλημένων ιατρών, αντιθέτως εκκρεμούν εκατοντάδες αιτήσεις ιατρών προκειμένου να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ”.
 
Επίσης, αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο αριθμός των ιατρών που υπηρετούν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας του ΕΟΠΥΥ είναι υψηλότερος από το μέσο όρο της Ευρώπης.
“Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ελλείψεις σε ειδικότητες, γεγονός το οποίο λαμβάνεται υπόψη στον επανασχεδιασμό των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ”, παραδέχεται η διοίκηση, η οποία τονίζει ότι ήδη έχουν αποζημιωθεί από τον ΕΟΠΥΥ οι ιατρικές επισκέψεις των συμβεβλημένων ιατρών έως και τον Αύγουστο 2012 και οι ιατρικές πράξεις έως και τον Ιούνιο 2012.
 
Όπως γίνεται γνωστό, δρομολογείται επίσης άμεσα η εξόφληση των αποζημιώσεων για τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο 2012, αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποχωρούν συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Χωρίς παιδίατρο 13 νομοί

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1.  Ύποπτες  δωρεές, εικονικές εισαγωγές και πλαστές αναρρωτικές – Το  πάρτι  στα νοσοκομεία και ένα πόρισμα…  φωτιά  "Ύποπτες" δωρεές, εικονικές εισαγωγές και πλαστές αναρρωτικές – Το "πάρτι" στα νοσοκομεία και ένα πόρισμα… "φωτιά"
  2. Σε κατ' οίκον περιορισμό 55 γιατροί και εργαζόμενοι νοσοκομείου που έκαναν «ζωάρα» Σε κατ' οίκον περιορισμό 55 γιατροί και εργαζόμενοι νοσοκομείου που έκαναν «ζωάρα»
  3. ΕΦΚΑ: Θα παρακρατείται ποσοστό 2% από τα έσοδα! ΕΦΚΑ: Θα παρακρατείται ποσοστό 2% από τα έσοδα!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook