Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λίγα Σύννεφα 10 Αθήνα Αναλυτικά

Εφαρμόζεται από αύριο το νέο σύστημα αποζημίωσης φαρμάκων

Εφαρμόζεται από αύριο το νέο σύστημα αποζημίωσης φαρμάκων
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.03.2013 | 21:50

Από αύριο Τετάρτη τίθεται σε εφαρμογή η «θετική» λίστα φαρμάκων και η ασφαλιστική τιμή.

Ο νέος τρόπος αποζημίωσης των φαρμάκων, από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και από τους ασφαλισμένους είχε ανακοινωθεί ότι θα ξεκινούσε σήμερα, αλλά η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), ζήτησε παράταση προκειμένου να προσαρμοστεί το σύστημα της «θετικής» λίστας στα φαρμακεία.

«Με αυτό το μέτρο εξοικονομούν οι ασφαλισμένοι από τις δαπάνες τις ιδιωτικές για αγορά φαρμάκου περίπου 50 εκ. τον χρόνο, δηλαδή είναι προς όφελος των ασφαλισμένων και του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς. Παράλληλα πρόσθεσε ότι ο ασθενής έχει πρόσβαση και στο πρωτότυπο και στο γενόσημο φάρμακο.

«Σε κάθε θεραπευτική κατηγορία ο ασθενής μπορεί να έχει πρόσβαση σε φάρμακο που δεν έχει περισσότερη επιβάρυνση πέραν της συμμετοχής του και ο ασθενής δεν έχει παρά να ζητήσει από τον γιατρό και τον φαρμακοποιό να του δοθεί το φάρμακο που δεν θα έχει επιπρόσθετη επιβάρυνση», είπε ο κ. Σαλμάς, επισημαίνοντας ότι «στην περίπτωση που επιλεγεί ένα σκεύασμα με μεγαλύτερη λιανική τιμή από την ασφαλιστική την διαφορά την μοιράζεται 50% ο ΕΟΠΥΥ και 50% ο ασθενής ενώ σε όλα τα κράτη της Ευρώπης που εφαρμόζεται την πληρώνει μόνο ο ασθενής την διαφορά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άκυρος και πάλι ο νέος τρόπος αποζημίωσης στα φάρμακα! Ανέτοιμο το υπουργείο - σύγχυση για ασθενείς

Ποια φάρμακα θα δίνονται δωρεάν από σήμερα στο φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας - Όλη η λίστα

 

Μπάχαλο με το νέο διπλό χαράτσι στα φάρμακα - Εφαρμόστηκε μόνο για 1 ώρα

 

Ιστορίες τρέλας και διαφθοράς στον ΕΟΠΥΥ - Χρέωναν σε ασφαλισμένους ασθένειες για να πουλούν φάρμακα

    Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Γρηγορόπουλος: Αποζημίωση 800.000 στην οικογένεια για ψυχική οδύνη Γρηγορόπουλος: Αποζημίωση 800.000 στην οικογένεια για ψυχική οδύνη
  2. Απίθανο «καπέλο» στην τιμή της νέας  BMW M2 Απίθανο «καπέλο» στην τιμή της νέας BMW M2
  3. Αυξήσεις – σοκ στη βενζίνη και στο πετρέλαιο κίνησης [Πίνακες] Αυξήσεις – σοκ στη βενζίνη και στο πετρέλαιο κίνησης [Πίνακες]
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook