Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Εφηβοι: Ρισκάρουν στο σεξ – αγνοούν τους κινδύνους

Εφηβοι: Ρισκάρουν στο σεξ – αγνοούν τους κινδύνους

Θραύση κάνει το “χάπι της επόμενης ημέρας”. Μόνο το 32% χρησιμοποιεί σωστά το προφυλακτικό.

Το “χάπι της επόμενης ημέρας” το γνωρίζουν όλοι οι έφηβοι. Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως είναι τους κινδύνους που εγκυμονεί η συχνή χρήση του. Αν και πρέπει να λαμβάνεται με ειδική συνταγογράφηση, τα νεαρά κορίτσια το έχουν κάνει… καραμέλα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ρεπορτάζ της εφημερίδας το ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

Σύμφωνα με μελέτη της Μονάδας Εφηβικής Υγείας στη Β΄ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου των Αθηνών – που δημοσιεύει η εφημερίδα- το 8,2% των κοριτσιών έχει κάνει χρήση του συγκεκριμένου χαπιού, προκειμένου να αποφύγει ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι έφηβοι που απο πολύ νωρίς -ακόμα κι απο τα 12- γνωρίζουν το σεξ, δεν παίρνουν σωστές προφυλάξεις: 9 στους 10 αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν προφυλακτικό αλλά σχεδόν μόνο 1 στους 3 το χρησιμοποιεί σωστά, δηλαδή σε κάθε επαφή και καθ΄ όλη τη διάρκειά της. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς μεγάλος αριθμός εφήβων κοριτσιών αποφασίζει να θέσει τέλος σε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Εκτιμάται ότι περίπου οι μισές από τις εφηβικές εγκυμοσύνες καταλήγουν σε άμβλωση, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, ενω σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα εμφανίζουν αυξητική τάση στην εφηβεία.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε