Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ Bροχή 6 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ειδικό ζελέ προστατεύει από το AIDS

Ειδικό ζελέ προστατεύει από το AIDS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.07.2010 | 21:52
Πρώτη δημοσίευση: 19.07.2010 | 21:52

Ελπίδες πως έγινε ένα βήμα προς την εξεύρεση της θεραπείας για το AIDS γεννά μελέτη, σύμφωνα με την οποία μικροβιοκτόνο ζελέ μειώνει έως και 54% τον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό HIV.

Το σκεύασμα περιέχει ένα αντιρετροϊκό (ARV) φάρμακο σε ποσοστό 1% και μειώνει έως και 54% τον κίνδυνο μόλυνσης σε σχέση με ένα ζελέ που δεν περιέχει τίποτε, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στη Βιέννη.

Η δοκιμή του σκευάσματος, που ονομάστηκε CAPRISA 004 και άρχισε στις 27 Φεβρουαρίου του 2007, είχε ως στόχο να αποδείξει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια ενός ζελέ με 1% tenofovir, ένα συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως ως αντιρετροϊκό για την πρόληψη του ιού HIV στις γυναίκες.

Πραγματοποιήθηκε σε γυναίκες της Νότιας Αφρικής 18-40 ετών που δεν ήταν φορείς του ιού και σεξουαλικά ενεργές. Οι 445 από αυτές έλαβαν ένα ζελέ με ARV, και 444 ένα ζελέ χωρίς κανένα προϊόν.

Η επίδραση του HIV ήταν 54% χαμηλότερη μεταξύ των γυναικών που ακολούθησαν πιστά τη θεραπεία, 38% μεταξύ εκείνων που την ακολούθησαν σε περιορισμένη βάση και 28% μεταξύ εκείνων την ακολούθησαν άσχημα. Σε μέσο όρο μια μείωση της επίδρασης του ιού κατά 39%. Δεν υπήρξαν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους της μελέτης, το ζελέ με το αντιρετροϊκό φάρμακο μπορεί να "καλύψει μια σημαντική τρύπα στην πρόληψη του HIV, ιδίως για τις γυναίκες που δεν μπορούν να επιτύχουν μια αμοιβαία μονογαμία ή τη χρήση προφυλακτικού".

Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 60% των ατόμων που έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV στην Αφρική, όπου έχει καταγραφεί το 70% των μολύνσεων από τον HIV σε όλον τον κόσμο.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Σουμάχερ: Καταγγέλλουν την οικογένειά του ότι δεν λέει την αλήθεια Σουμάχερ: Καταγγέλλουν την οικογένειά του ότι δεν λέει την αλήθεια
  2. Τηλεθέαση: Παπαδόπουλο ή Αρναούτογλου επέλεξε το τηλεοπτικό κοινό το βράδυ του Σαββάτου; Τηλεθέαση: Παπαδόπουλο ή Αρναούτογλου επέλεξε το τηλεοπτικό κοινό το βράδυ του Σαββάτου;
  3. Τα 30 λεπτά/ημέρα που θα βελτιώσουν την υγεία σας Τα 30 λεπτά/ημέρα που θα βελτιώσουν την υγεία σας
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook