Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Είστε τεμπέληδες... φταίνε οι γονείς!

Είστε τεμπέληδες... φταίνε οι γονείς!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.09.2010 | 08:03
Πρώτη δημοσίευση: 07.09.2010 | 08:03

Αν κάποιος από τους γονείς σας σάς κατηγορήσει κάποια στιγμή ότι είστε τεμπέλης δεν χρειάζεται να τσακωθείτε, απλώς πείτε του «εσύ φταις»....

Ακριβώς. Η απάντηση είναι πλέον απλή αφού και οι επιστήμονες υποστηρίζουν τώρα ότι η τάση να είναι κάποιος ενεργητικός και να γυμνάζεται ή αντίθετα να περνάει την περισσότερη ώρα του στην πολυθρόνα ή στον καναπέ είναι θέμα γονιδίων.
 
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας πραγματοποιώντας πειράματα σε ποντίκια διαπίστωσαν ότι επεμβαίνοντας γονιδιακά σε αυτά μπορούσαν να αυξήσουν τον βαθμό της ενεργητικότητάς τους. Τα ποντίκια που είχαν υποστεί τροποποίηση ώστε να τους αρέσει το τρέξιμο κληροδότησαν αυτή την ιδιότητα και στους απογόνους τους.
 
Η ανακάλυψη ανοίγει τον δρόμο για την ανάπτυξη φαρμάκων εναντίον της τεμπελιάς, στοχεύοντας στα γονίδια που έχει διαπιστωθεί ότι συνδέονται με την επιθυμία να είναι κάποιος δραστήριος και ενεργητικός. «Η ανακάλυψή μας συνδέεται με την ανθρώπινη υγεία. Είναι η αρχή για την ανάπτυξη φαρμάκων που θα κάνουν κάποιον να αισθάνεται ευχάριστα όταν είναι δραστήριος ή όταν γυμνάζεται, ενώ αντίθετα θα νιώθει άβολα όταν παραμένει αδρανής για μεγάλο χρονικό διάστημα» αναφέρουν οι ερευνητές στο άρθρο τους στην επιθεώρηση «Ρroceedings of the Royal Society Β».
    Διαδώστε αυτό το άρθρο