Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Εκκολπωματίτιδα: Μέχρι πόσες μερίδες κόκκινο κρέας την εβδομάδα επιτρέπεται για να μην κινδυνεύετε

Εκκολπωματίτιδα: Μέχρι πόσες μερίδες κόκκινο κρέας την εβδομάδα επιτρέπεται για να μην κινδυνεύετε

Όσοι καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, ιδίως μη κατεργασμένο, κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν μια συχνή φλεγμονώδη πάθηση του εντέρου, την εκκολπωματίτιδα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η αντικατάσταση του κόκκινου κρέατος με κρέας πουλερικών ή με ψάρια μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για εκκολπωματίτιδα, σύμφωνα με την μελέτη. Η εκκολπωματίτιδα εμφανίζει αύξηση τα τελευταία χρόνια, ιδίως μεταξύ των νεότερων ανθρώπων. Περίπου το 4% των ασθενών εμφανίζουν σοβαρές ή μακρόχρονες επιπλοκές.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε