Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Έξαρση των κρουσμάτων του Δυτικού Νείλου στις ΗΠΑ – 64 θάνατοι

Έξαρση των κρουσμάτων του Δυτικού Νείλου στις ΗΠΑ – 64 θάνατοι

Συνολικώς 1.590 κρούσματα ιού του δυτικού Νείλου έχουν μετά τον Ιανουάριο καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η ασθένεια αυτή εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1999.

Σύμφωνα με αμερικανούς επιδημιολόγους, “η τάση εκδήλωσης της ασθένειας επί αμερικανικού εδάφους είναι, φέτος, σαφώς ανοδική”. Εξήντα έξι κρούσματα υπήρξαν θανατηφόρα, όπως ανέφερε το ‘Κέντρο Ελέγχου των Ασθενειών και Πρόληψης των λοιμωδών νοσημάτων’.

Συγκριτικά, στο τέλος του β’ 10ήμερου του Αυγούστου τα κρούσματα ήταν 1.118 –εκ των οποίων τα θανατηφόρα ήταν 41, είπε η ανωτέρω πηγή.

Πλήττεται εσχάτως δεινά το Τέξας, με 733 συνολικώς κρούσματα της ασθένειας, διευκρίνισε. Μάλιστα, στην πολιτεία αυτή έως πολύ πρόσφατα τα κρούσματα δεν ξεπερνούσαν τα 200, σύμφωνα με την ανακοίνωση των τοπικών υγειονομικών αρχών. Τα 733 κρούσματα της νόσου –σε μία και μόνη πολιτεία– αποτελούν χωρίς προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ για το χρονικό διάστημα μετά το έτος 1999.

Οι ίδιοι επιδημιολόγοι διαβλέπουν πάντως ότι, “εφεξής η εκδήλωση της ασθένειας κατά το μάλλον ή ήττον θα περιοριστεί, επί αμερικανικού εδάφους”.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε