Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ένταλμα της Interpol για τον ιδιοκτήτη της εταιρείας με τα εμφυτεύματα

Τη σύλληψη του ιδρυτή της κτασκευάστριας εταιρείας εμφυτευμάτων στλήθους PIP, Ζαν Κλοντ Μας, ζήτησε η Ιντερπόλ, από όλα τα συνεργαζομενα κράτη.

Τον εντοπισμό του ζήτησε και ο Γάλλος υπουργός υγείας.  “Είναι φανερό ότι πρέπει να βρούμε αυτόν και όσους έχουν συμφέροντα στην εταιρεία του” δήλωσε ο Γάλλος υπουργός υγείας Ξαβιέ Μπερτράν, μιλώντας στο ραδιόφωνο Europe 1.

Ο 72χρονος Μας, φιγουράρει στο ιντερνετ και αυτοδιαφημίζεται ως ερευνετής από τη Κόστα Ρίκα, που ασχολείται με τη “ζωήη και την “υγεία”.

Περίπου 15.000 γυναίκες μόνο στην Κολομβία έχουν κάνει προσθετική στήθους με εμφυτεύματα της εταιρείας PIP μολονότι τα συγκεκριμένα έχουν απαγορευτεί από το 2010, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Επιτήρησης Φαρμάκων (Invima).

Τον Οκτώβριο του 2010 το Invima είχε απαγορεύσει τη διακίνηση των συγκεκριμένων εμφυτευμάτων, που εισάγονταν από τη Γαλλία, και κάλεσε όσες γυναίκες τα είχαν χρησιμοποιήσει να συμβουλευτούν το γιατρό τους και να τα αφαιρέσουν στην περίπτωση που έσπαγαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 14.858 Κολομβιανές έχουν βάλει εμφυτεύματα της εταιρείας ΡΙΡ.

Το Ινστιτούτο επανέλαβε τις συστάσεις του και ζήτησε από ασθενείς και γιατρούς να εξετάσουν κατά περίπτωση εάν θα πρέπει να προχωρήσουν στην αφαίρεση.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της εταιρείας αισθητικής χειρουργικής της Κολομβίας Χουάν Σανταμαρία διευκρίνισε πως κανένα ασφαλιστικό ταμείο δεν καλύπτει τις γυναίκες που θα θελήσουν να κάνουν επέμβαση για να αφαιρέσουν τα εμφυτεύματα. “Οι γιατροί θα μπορούσαν να παραιτηθούν από την αμοιβή τους”, είπε, όμως έστω κι έτσι κάθε εγχείριση θα στοιχίσει τουλάχιστον 750 δολάρια, χωρίς να συνυπολογιστεί το κόστος για την τοποθέτηση νέων εμφυτευμάτων.

“Κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει γιγαντιαίο πρόβλημα σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν ξέρω αν οφείλεται σε έλλειψη ρυθμιστικών κανονισμών στη Γαλλία ή για κάποιον ανέντιμο κατασκευαστή, όμως πιστεύω ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πρέπει να πάρει θέση για την ευθύνη της γαλλικής κυβέρνησης”, πρόσθεσε ο Σανταμαρία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε