Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Επανάσταση με τα βλαστοκύτταρα! Θα μπορούν στο μέλλον τα ομοφυλόφυλα ζευγάρια να κάνουν παιδιά

Επανάσταση με τα βλαστοκύτταρα! Θα μπορούν στο μέλλον τα ομοφυλόφυλα ζευγάρια να κάνουν παιδιά
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.12.2010 | 18:49
Πρώτη δημοσίευση: 09.12.2010 | 18:28

Αυτά τα ποντίκια μεγάλωσαν και αργότερα μπορούσαν να ζευγαρώσουν με αρσενικά ποντίκια: οι απόγονοί τους διαθέτουν γενετικό υλικό από δύο πατέρες.

Αμερικανοί επιστήμονες χρησιμοποίησαν βλαστικά κύτταρα από δύο αρσενικά για να δημιουργήσουν ποντίκια, διαβεβαιώνοντας ότι αυτή η καινοτομία θα μπορούσε να βοηθήσει στην διατήρηση των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση αλλά και τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά.

Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες στο περιοδικό Biology of Reproduction, επιστήμονες από το Τέξας που ειδικεύονται στην αναπαραγωγή κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν βλαστοκύτταρα από ένα αρσενικό έμβρυο (ΧΥ) ενός ποντικού για να παράγουν πολυδύναμα βλαστοκύτταρα.

Ορισμένα βλαστοκύτταρα που δημιουργήθηκαν έχασαν με φυσικό τρόπο το χρωμόσωμα τους Υ για να γίνουν ένα βλαστοκύτταρο τύπου ΧΟ.

Τα κύτταρα ΧΟ εγχύθηκαν σε έμβρυα που προέρχονται από θηλυκά ποντίκια και μεταμοσχεύτηκαν σε ένα ποντίκι που γέννησε δύο ποντίκια τα οποία μεταφέρουν το χρωμόσωμα Χ του αρσενικού εμβρύου από το οποίο προέρχονται.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής τον Ρίτσαρντ Ρ. Μπέχρινγκερ στο MD Anderson Cancer Center.

Ωστόσο, τόνισαν ότι η εφαρμογή αυτής της τεχνικής στον άνθρωπο έχει ακόμη πολύ δρόμο.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Εσείς, τι απαντάτε στο “τι κάνεις;” – Δείτε τι λένε οι ψυχολόγοι… Εσείς, τι απαντάτε στο “τι κάνεις;” – Δείτε τι λένε οι ψυχολόγοι…
  2. Άθλια τουρκική προπαγάνδα - Έλληνες καρκινοπαθείς στην Τουρκία για φάρμακα! Άθλια τουρκική προπαγάνδα - Έλληνες καρκινοπαθείς στην Τουρκία για φάρμακα!
  3. Κυβέρνηση Τραμπ: Έτοιμη για συνεννόηση στη φορολογία μετά το  ναυάγιο  της υγείας Κυβέρνηση Τραμπ: Έτοιμη για συνεννόηση στη φορολογία μετά το "ναυάγιο" της υγείας